حامد امیری ملی پوش پرتاب وزنه کلاس F۵۵ کشورمان موفق به کسب مدال نقره در بازی‌های پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو شد.

 

به گزارش ایسنا از ریو، رقابت های پرتاب وزنه کلاس F۵۵ بازی های پار المپیک ۲۰۱۶ ریو از ساعت ۱۰ صبح امروز به وقت

محلی در ورزشگاه المپیک شهر ریودوژانیرو برگزار شد.در این مسابقه جلیل باقری جدی و حامد امیری از کشورمان با ۱۰

حریف از بلغارستان، صربستان (۲ ورزشکار)، کامرون، بوسنی،پاناما، برزیل، لهستان (۲ ورزشکار) و تانزانیا رقابت کردند.

حامد امیری که به عنوان دومین نفر پرتاب خود را انجام داد، در تلاش اول رکورد ۱۱.۲۶ متر را به ثبت رساند و در پرتابهای

دوم و سوم مرتکب خطا شد. این ورزشکار ۳۴ ساله کشورمان در تلاش چهارم توانست وزنه را ۱۰.۶۲ متر پرتاب کند،

در پرتاب پنجم رکورد ۱۱.۴۰ متر را به ثبت رساند و در پرتاب ششم و پایانی نیز رکورد ۱۱.۱۱متر را بر جا گذاشت.

به این ترتیب امیری با رکورد ۱۱.۴۰ که در پرتاب پنجم ثبت کرده بود، در رده دوم ایستاد و به مدال نقره بسنده کرد.

همچنین جلیل باقری جدی در سه پرتاب نخست خود به ترتیب رکوردهای ۱۱.۰۲ متر، ۱۱ متر و ۱۰.۳۴ متر را ثبت کرد.

وی در در تلاش چهارم وزنه را ۱۰.۸۹ متر، در تلاش پنجم ۱۰.۸۲ متر و در تلاش ششم ۱۱.۱۶ متر پرتاب کرد. باقری

نیز با رکورد ۱۱.۱۶ متر به عنوانی بهتر از ششمی دست نیافت.در این رقابت نمایندگان بلغارستان و لهستان با رکوردهای

۱۲.۳۳ متر و ۱۱.۳۹ متر به مقام های اول و سوم دست پیدا کردند.کاروان پارالمپیک کشورمان تاکنون ۷ طلا، ۷ نقره و ۶

برنز کسب کرده است.

لازم به ذکر است این ورزشکار عزیز میهنمان از شاگردان فرزین جباری هستند.

حامد امیری

منبع : همشهری آنلاین

سرماخوردگی

پاییز فصلی معتدل است و نگرانی زیادی در مورد گرما و سرمای آن نمی توان داشت. البته این نگرانی وابسته به نوع مزاج انسانها نیز هست اما برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز بیماریهای فصلی و سرماخوردگی نکاتی که در زیر آنها را بیان می کنیم، می توانند موثر باشند:

تاثیر فصل پاییز بر بدن انسان : پاییز هم گرم است، هم سرد و برای افرادی که مزاج گرم و تر دارند مناسب است اما برای مزاجهای سرد و خشک،مضر و این افراد به بیماری های فصلی  دچار می شوند.در پاییز به دلیل تغییر مداوم آب و هوا،احتمال ابتلا به بیماریهای فصلی بالا می رود.

بیماری های فصل خزان : بیماران صفراوی،مشکلات هضم غذا دارند به همین دلیل، امکان دارد در کیسه ی صفرای این افراد،سنگ ایجاد شود که از علائمش درد شکم و زردی پوست است. کسانی که به بیماری های سوداوی مبتلا می شوند، پوستشان خشک می شود که در این صورت،برای رفع خشکی،باید با آب ولرم حمام کنند و از روغن زیتون می توانند برای مرطوب مانند پوستشان استفاده کنند.میوه های قابل توصیه برای این اشخاص : سیب، هویج و لیمو ترسش است که خشکی بدن را کاهش می دهد.

فصل پاییز،فصل انواع سرماخوردگی ها و آنفولانزاهاست که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند که یکی از دلایل ابتلا، تماس با بادهای تند و باران است.زخمهای گوارشی یکی دیگر از بیماری های این فصل است که دلایل مبتلا شدن به آن : عادات غذایی غلط، کشیدن سیگار، عوامل ژنتیکی، بیماری های مزمن و استرس و اضطراب است.اگر بعد از خوردن غذا به تهوع و دلدرد دچار شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

اگزما یکی دیگر از بیماری های شایع در فصل پاییز است که نوعی التهاب پوستی است که علائم آن قرمزی، خشکی، پوسته ریزی، ترک خوردگی و تاولهای ریز است که همراه با خارش و سوزش است.

در فصل پاییز از چه کارهای پرهیز کنیم ؟ در معرض گرمای ظهر و سرمای بامداد قرار نگیرید. درجای سرد نخوابید. آب سرد ننوشید. با معده ی پر نخوابید. کم نخورد. مواظب باشید که کمتر تحت استرس و اضطراب قرار بگیرید. حمام و شستشو با آب سرد را انجام ندهید زیرا این کار موجب بسته شدن منافذ بدن و تشدید تجمع اخلاط می شود و برای جلوگیری از بیماری های پوستی نیز، حمام آب گرم توصیه می شود.

در فصل پاییز بروز افسردگی و استرس بیشتر است پس برای پیشگیری از آنها، از پرخوری، مصرف غذاهای شور، ترش و تند، سوسیس و کالباس و مصرف زیاد میوه، اجتناب ورزید. بوییدن عطرهای گرم و تر و گلهایی همچون یاس، مریم و محمدی نیز باعث تقویت مغز، کبد و قلب انسان می شود.

شناسایی مولکول متوقف کننده سرماخوردگی

محققان در آزمایش های لابراتواری مشاهده کردند این مولکول موجب توقف ویروس های عامل سرماخوردگی شده و از کنترل آنها بر سلول های انسانی پیشگیری می کند.

«اد تات»، سرپرست تیم تحقیق از کالج امپریال لندن، در این باره می گوید: «همه ما در طول زندگی مبتلا به سرماخوردگی شده ایم، اما این بیماری می تواند برای افراد مبتلا به آسم و انسداد مزمن ریوی، مشکلات جدی ای به همراه داشته باشد.»

وی در ادامه می افزاید: «داروی نظیر یافته ما می تواند در صورت مصرف در ابتدای بیماری، بی نهایت سودمند باشد.»

سرماخوردگی معمولی از طریق گروهی از ویروس های مرتبط به هم ایجاد می شود. صدها گونه از ویروس ها به سرعت تکامل یافته و به داروها مقاوم می شوند، از اینرو امکان واکسیناسیون بدن در مقابل تمامی این ویروس ها وجود ندارد. در حال حاضر هیچ درمان مستقیمی برای ویروس های سرماخوردگی وجود ندارد. درمان های فعلی متمرکز بر تسکین علائم بیماری نظیر گرفتگی بینی، گلودرد و تب هستند.

اما تمامی ویروس های عامل سرماخوردگی مبتنی بر پروتئینی موسوم به N-myristoyltransferase هستند که کپی های خودش را تکثیر می کند. آنها از این پروتئین برای ایجاد یک لایه محافظ برای DNA خودشان استفاده می کنند. محققان توضیح می دهند که مولکول جدید این پروتئین را هدف قرار می دهد.

محققان بر این باورند این مولکول می تواند به عنوان یک درمان قوی سرماخوردگی امیدبخش باشد. دانشمندان می گویند که این مولکول می تواند به طور بالقوه در برابر کل خانواده ویروس های که مسئول سرماخوردگی و همچنین ویروس های مرتبط با آن، از جمله فلج اطفال و بیماری های دهان و دندان است، عمل کند.

مولکول های قبلی ایجادشده برای عمل بر روی سلول های انسانی با بروز عوارض جانبی مضری همراه بودند. اما محققان عنوان می کنند این مولکول جدید برای سلول های انسانی ایمن است، اگرچه نیاز به تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته ها وجود دارد.

ابتلا به آنفولانزا از طریق تنفس و نه سرفه و عطسه!

مطالعات نشان می دهد ویروس آنفلوآنزا از طریق تنفس انتقال پیدا می کند و اصلا نیاز به سرفه و عطسه کردن فرد بیمار نیست. مطالعه جدید دانشگاه “مریلند” نشان می‌دهد که چگونه آنفلوانزا بدون نیاز به سرفه یا عطسه، به راحتی توسط تنفس طبیعی پخش می‌شود.

در یک مطالعه جدید یک گروه از دانشمندان شواهدی را دریافتند که نشان می‌دهد ویروس آنفلوانزا راحت‌تر از چیزی که تا کنون تصور می‌شد قابل انتقال است.

بر اساس این مطالعه، بر خلاف باورهای رایج، ویروس آنفلوانزا به سادگی با نفس کشیدن و دم و بازدم افراد مبتلا به دیگران منتقل می‌شود. “دونالد میلتون”، پژوهشگر ارشد تحقیق می‌گوید: ما دریافتیم که افراد مبتلا به آنفلوانزا، هوای اطرافشان را تنها با نفس کشیدن به ویروس‌های عفونی آلوده می‌کنند و پخش این ویروس لزوما نیازی به سرفه یا عطسه ندارد. پژوهش دانشگاه “مریلند” برای بررسی نحوه انتقال ویروس آنفلوانزا توسط 142 فرد مبتلا به آنفلوانزا انجام شد.

نمونه‌هایی از بازدم هر یک از افراد در چهار حالت بالقوه انتقال؛ تنفس طبیعی، صحبت کردن، سرفه و عطسه بررسی شد.نتایج دلهره‌آور و دور از انتظار بود، چرا که آلودگی در 39 درصد از نمونه‌های افراد در طول تنفس طبیعی دیده شد.

در حالی که سرفه علت شایع عفونت در مشاهدات مطالعه بود، در عطسه به ندرت مشاهده شد و وجود RNA قابل تشخیص در یک عطسه بیشتر از یک سرفه نبود. محتمل است که قطرات تولید شده توسط عطسه می‌تواند باعث آلودگی سطحی بیشتر شود.

“میلتون” می‌گوید: افرادی که مبتلا به آنفلوانزا هستند، حتی زمانی که مبتلایان سرفه نمی‌کنند، باعث ایجاد “ایروسول‌”های عفونی (قطرات کوچکی که در مدت زمان طولانی در هوا به حالت تعلیق در می‌آیند) می‌شوند.

وی افزود: ایروسول‌ها به خصوص در اولین روزهای بیماری ایجاد می‌شوند. پس وقتی کسی دچار آنفلوانزا می‌شود، باید به خانه برود و در محل کار نماند تا دیگران را آلوده نکند. یک مطالعه در سال 2013 از همین گروه تحقیقاتی نشان داد که استفاده از ماسک به طور قابل توجهی انتقال آنفلوانزا را کاهش می‌دهد.

بنابراین مهم نیست که شما سرفه یا عطسه نکنید، شما بدون سرفه و عطسه و تنها با تنفس در نزدیکی دیگران هم به راحتی آنفلوانزا را به آنها انتقال می‌دهید، مگر اینکه یک ماسک بزنید.

رازهای اشخاصی که کمترین میزان سرماخوردگی را دارند

برخی افراد فصل سرماخوردگی را بدون حتی یک عطسه سپری می کنند. آنان در هواپیماها، دفاتر و مکان های شلوغ سرشار از ویروس بدون کوچکترین مشکلی رفت و آمد می کنند. راز این سرما نخوردنها را در چند مورد زیر جستجو کنید :

 ماساژ

بیشتر تحقیقات حاکی از آن است که ماساژ موجب کاهش اضطراب، فشار خون و ضربان قلب می شود. کاهش این موارد سبب استرس نداشتن و نهایتا حفظ قدرت سیستم ایمنی بدن می گردد.هر نوع ماساژی تا زمانی که با فشار ملایمی همراه باشد خوب است. فشاری که ماساژور وارد می کند می بایست به اندازه کافی شدت داشته باشد اما نباید موجب بروز درد شود.

دوش آب سرد

طرفداران این نوع حمام معتقدند، دوش آب سرد در زمان کمبود انرژی، میگرن و درد بسیار موثر است. هرچند اثبات علمی در این خصوص وجود ندارد اما به زعم کارشناسان امتحان کردن آن نیز ضرری در پی نخواهد داشت.با دوزهای اندک شروع کنید. هرچند در تابستان یک دوش آب سرد 10 دقیقه ای هم قابل تحمل است اما در زمستان حتی 1 دقیقه پس از آب گرم هم بسیار سخت و دشوار است. بهتر است اگر دارای مشکلات قلبی عروقی هستید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید زیرا سرمای ناگهانی ممکن است موجب تغییرات در فشار خون گردد.

شستشوی دست ها

طبق گزارش سازمان پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا، شستن دست ها اولین عملی است که می بایست برای مقابله با ویروس ها و البته باکتری ها انجام داد.برای این کار دستان خود را برای مدت حداقل 20 ثانیه با صابون معمولی و آب گرم بشویید. تمام قسمت های دستانتان را با فشار به یکدیگر مالیده و حتی زیر ناخن های خود را نیز فراموش نکنید. سپس آنها را با حوله کاغذی یا حوله شخصی خود خشک نمایید.


خوردن زنجبیل

قرن هاست که زنجبیل به عنوان یکی از داروهای مشکلات گوارشی به صورت وسیع تجویز می شود. محققان بر این باورند که ترکیبات آن موجب تحریک ترشحات، آرامش عضلات روده و کمک به حرکت غذا در دستگاه گوارش می گردد.زنجبیل تازه که با چای یا مستقیما مصرف می شود بهترین است. هرچند زنجبیل در اشکال دیگری چون خشک، پودر و پخته هم موثر است.

مصرف ویتامین ث و روی

اگرچه تاثیر ویتامین ث و روی بر پیشگیری از سرماخوردگی همچنان بحث انگیز است اما برخی از تحقیقات نشاندهنده اثر مثبت ویتامین ث خصوصا بر روی افرادی که تحت فشارهای استرسی شدید قرار دارند است. همچنین طبق تحقیقات، روی می تواند در پیشگیری از تکثیر ویروس ها کارساز باشد.

بهترین داروی سرماخوردگی بهتر از درمانهای شیمیایی
درمان‌های قدیمی سرماخوردگی، مانند عسل و چای لیموترش، بسیار بهتر از داروهای سرماخوردگی هستند. دکتر اوولی بوینگتون از بیمارستان کودکان ساوت همپتون در بریتانیا معتقد است که این درمان‌های خانگی مطمئن‌تر از داروهایی هستند که در داروخانه‌ها به فروش می‌روند. این داروها حتی ممکن است صدمه هم برسانند.زمستان به معنای سرماخوردگی و آنفلوانزاست و بیشتر مواقع باعث می‌شود مردم مجبور به خرید داروهای سرماخوردگی شوند. اما داروهای سرماخوردگی و سرفه، حاوی موادی هستند که استفاده بیش از حد آن‌ها برای بدن بسیار مضر است.

بنابه اعتقاد دکتر اوولی بوینگتون، پزشک کودکان در بریتانیا، بهتر است والدین، هنگام سرماخوردگی کودکان خود، همان درمان سنتی سرماخوردگی را که شامل مصرف عسل و چای لیموترش، نوشیدنی فراوان و استراحت است، به کار برند. در واقع از هر ۱۰ سرماخوردگی، ۹ مورد آن عفونت ویروسی است که نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارند.

وقتی کودکان گرفتار سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی می‌شوند، والدین به سرعت برای آنها شربت سینه می‌خرند. اما این نوع داروها حاوی ضداحتقان  بینی، آنتی هیستامین و سرکوب کننده‌های سرفه هستند که مصرف زیاد آنها عوارض جانبی داشته و یا بدن کودکان را سمی می‌کنند. در ضمن این داروها حاوی شکر فراون هستند که برای سلامت کلی کودکان مناسب نیستند.

اما چای لیموترش و عسل، مصرف مایعات زیاد و استراحت کافی، بهترین گزینه درمان سرماخوردگی است. چای لیموترش و عسل، تولید اسیدمعده را افزایش داده و به هضم غذا کمک می‌کنند و از آنجایی که ادرارآور هستند، میکروب‌های سرماخوردگی را با سرعت بیشتری از بدن، بیرون می‌رانند. همچنین لیموترش، حاوی ویتامین C است و با تقویت سیستم ایمنی بدن، سرعت بهبود سرماخوردگی را افزایش می‌دهد. بنابه اعتقاد این پزشک و طرفداران درمان‌های سنتی، با این تجویز ساده قدیمی می‌توان سرماخوردگی را بدون هیچ عارضه خاصی، از بدن بیرون راند.

منبع:

https://www.mehrnews.com

بهداشت نیوز

https://www.rokna.net

توت سفید پر خاصیت است و از کالری بالایی برخوردار است. یکصد گرم توت حدودا معادل یک فنجان است که حدود 61 کالری انرژی دارد. این مقدار توت،0.9 گرم پروتئین دارد، 1.1 چربی، 16 میلی گرم کلسیم، (میزان کلسیم مورد نیاز بدن در روز،800 میلی گرم است.) و 0.8 میلی گرم آهن. دارای ویتامینهای :A , B1 ,B2 ,B3 ,C است.مقادیر بالایی آب، فیبر، تانن و منیزیم است. میزان انرژی ای که 100 گرم توت خشک تولید می کند، 360 کالری است.

توت سفید خشک شده

توت سفید خواص درمانی بیشماری دارد که در درمان تومورهای سرطانی،دیابت و قند خون بالا از آن استفاده می شود.شاخه ها و برگهای این گیاه،حاوی آنتی اکسیدان (آنتوسیانید) است که در درمان دیابت، کلسترول و قند خون بالا، درد عضلات، درد و ورم مفاصل، یبوست(جوشانده ی پوست خشک شاخه های جوان و تازه درخت این میوه،ملین و روان کننده ی مزاج است)، سرگیجه، ریزش مو و پیری زودرس تاثیر می گذارد؛ برای سلامت قلب مفید است به این دلیل که حاوی رسوراترول، نوعی فنل طبیعی است که با بیماریهای قلبی مبارزه و ونیز با سرطان مقابله می کند. را ترکیبات این گیاه سرعت جذب قند در روده ها را کاهش می دهد و قندها به آرامی وارد جریان خون می شوند این در واقع عملکردی مانند داروهای بیماری دیابت نوع دو را داراست که البته عوارض جانبی ندارد. توت سفید دارای : اسیدهای آلی، ویتامین ث، کاروتن، پکتین، فیبر، قند اینورت،رزین،و ترکیبات مفید دیگری است که در درمان ورم لوزه،سرفه،تب،اسهال،سردرد و التهاب،موثر است.توت سفید جریان ادرار را سهل می کند.این میوه،وزن را کاهش می دهد زیرا فیبرهای نامحلول در آن،کالری جذب شده در بدن و در نتیجه وزن را می کاهد. همانطور که در بالا اشاره شد، این میوه دارای انواعی از ویتامین ب است که در رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب و هیجان موثر است.ویتامین آ در آن موجب سلامت پوست،مو و چشم می شود. وجود ویتامین ث و آهن در توت، نکته ی مثبتی است برای کسانی که دارای کم خونی هستند.

کسب چند مدال طلا ، دو نقره ، یک برنز ، یک مقام چهارم و یک مقام پنجم حاصل تلاش ورزشکاران اعزامی به مسابقات آسیایی بوتان 2016 ABBF می باشد که نتایج بدین شرح است:

وزن 80 کیلو گرم :
ناصر ندرلو، مقام چهارم

وزن 85 کیلو گرم:
نفر اول : هادی نصرت آبادی
نفر دوم : مجتبی زارع
نفر چهارم : احسان نقیبی روز بهانی

وزن 90 کیلو گرم:
نفر اول : سجاد ولی اللهی
نفر پیجم : نادر فتح الله نیا

وزن 100 کیلو گرم:
نفر اول : حسین پور مرادی
نفر دوم : حمبدرضا باطنی
نفر چهارم : مهدی شول

وزن 100+ کیلو گرم:
نفر اول : مهدی سبزواری
نفر چهارم : پرویز عطارد

170 کیلو گرم بادی کلاسیک :
آرش احمدی، مقام دوم

دسته 175 کیلو گرم:
علیرضا عبایی، مقام دوم

دسته 175+ کیلو گرم :
محمد رضا امیر جلالی، مقام اول
وحید عهد نو، مقام دوم
حمید ابوالحسنی، پنجم

اوورال پنچاهمین دوره مسابقات آسیایی ABBF – 2016 ، مهدی سبزواری
تیم ایران قهرمان پنجاهمین دوره مسابقات آسیایی ABBF – 2016 گردید.

عکس از علی رجبی

قرار گرفتن در شرایط مختلف کاری، می تواند یک فرد را مضطرب کند.در این شرایط افراد،روشهای مختلفی را در پیش می گیرند.در این میان راه حلی وجود دارد که شاید کمتر توجه شما را جلب کرده و آن اسانسهایی هستند که قدرت درمانی دارند و می توانند استرس را کاهش دهند.دانشمندان هنوز نمی دانند که چگونه این تاثیرگذاری صورت می گیرد اما خاصیت درمانی مرتبط با مغز و نوع رایحه است.گیرنده های بو در بینی پیامهای شیمیایی را از طریق عصب بویایی به سیستم لیمبیک(سامانه عصبی احساسی)می فرستند.این،ناحیه ای از مغز است که با احساسات اصلی،چون ترس،عصبانیت و خاطره،سر و کار دارد.در سال 2013 نیز محققان،در پژوهشی دیدند که سیگنالهای بویایی ناشی از اسانسها،بر ترکیبات شیمیایی مغز تاثیر گذاشته اند و ازین طریق،جسم و روان را دستخوش تغییر می کنند.

سایت مدیکال دیلی از مقاله ای،به معرفی چند اسانس مهم پرداخته که در کاهش سطح استرس،تاثیر گذار هستند:

اسطوخودوس : یکی از معروفترین اسانسها با خاصیت آرامبخش است که کیفیت خواب را بهبود می دهد،با بی قراری،حمله های ترس و تنشهای عصبی، مقابله می کند.رایحه ی این گیاه توان از بین بردن پاتوژنهای موجود در هوا،سینوسها و مجراهای تنفسی را دارد و خاصیت ضد افسردگی و تقویت روحیه نیز دارد.

گل سرخ : این رایحه،پس از اسطوخودوس،دومین رایحه ی شناخته شده است که افسردگی و اضطراب را کاهش می دهد.همچنین با احساس شوک،غم و حملات ترس نیز مقابله می کند.

بابونه : زودرنجی،اضطراب،نگرانی و فکر و خیال را کاهش می دهد

ترنج : برای درمان افسردگی استفاده می شود اما خاصیت ضد استرس نیز دارد .

صمغ کندر : آرامبخش است و برای درمان افسردگی و اضطراب به کار می رود.

آیا می دانید کدام غذاها موجب مشکلات گوارشی ای همچون نفخ و دل درد می شوند؟در برنامه ی غذایی ما،مواد غذایی بسیاری می توانند وجود داشته باشند که موجب نفخ شوند که اتفاقا بسیار هم لذیذ هستند. البته واکنش تمام آنها به یک شدت نیست.برخی از خوردنی هایی که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم ممکن است روی عده ای کاملا بی تاثیر باشند و فقط روی معدودی،اثر بگذارند.هنگامی که با مواد غذایی زیر آشنا شدید، ابتدا آنها را از برنامه ی غذاییتان حذف کنید اگر متوجه شدید که روده هایتان تسکین پیدا کرده اند،سپس آنها را یکی یکی به رژیم غذایی خود بازگردانید تا متوجه شوید،دقیقا کدام ماده برای دستگاه گوارش شما آزار دهنده است.

شماری از چربی ها

  • سه نوع چربی وجود دارد که روند چاقی را تسریع می کند و واکنشهای التهابی در بدن ایجاد می کند:
  • چربی های ترانس یا روغنهای هیدروژنیزه
  • چربی های اشباع یا چربیهای حاصل از محصولات غذایی حیوانی
  • چربی های امگا 6

توجه داشته باشید که چربی های نوع سوم یا امگاه 6 برای سلامتی بدن لازم هستند اما میزان امگا 6 مصرفی ما بیشتر از امگا 3 است و همین عدم تعادل بین اسیدهای چرب در بدن،ایجاد التهاب می کند. مواد غذایی ای مانند گوشتهای فرآوری شده،روغن ذرت،روغن سویا و آفتابگردان،کره،پنیر و دیگر محصولات لبنی پر چرب و فست فودها،دارای انواع این چربی ها هستند و می توانند مشکلات گوارشی ایجاد کنند.

کربوهیدراتها

بیشتر مواد غذایی که حاوی کربودهیدرات هستند تعادل فلور روده ها را بهم می زنند و به این ترتیب واکشنهای التهابی را ایجاد می کنند که در نتیجه موجب ورم و دل درد می شود.در این بین می توان اشاره به مواد غذایی حاوی آرد سفید کرد مثل : شیرینی ها،پیتزاها،مافین ها،پاستاهای تهیه شده از آرد سفید و آنهایی که قند زیادی دارند مانند بیسکوئیت ها،غلات تصفیه شده و شیرینی ها.

لاکتوز

شیرهای حیوانی دارای مقادیر قابل توجهی،لاکتوز هستند.لاکتوز به وسیله ی آنزیمی به نام لاکتاز در روده ی کوچک تجزیه می شود.بعد ازینکه کودک از شیر مادر گرفته می شود، بدن به طور خودکار این گونه برنامه ریزی می شود، که میزان تولید لاکتاز را کاهش دهد.لاکتوز نیز جز گلوسیدهایی است که سریعا تخمیر می شود.مصرف زیاد آن باعث افزایش کار باکتری های موجود در روده می شود و حاصل این فرآیند، تولید گاز بیشتر است.اگر مشکل نفخ دارید،مصرف بستنی،شیر،ماستهای همزده(غیر از ماست یونانی)،انواع پنیرها مانند ریکوتو و پنیرهای نرم را محدود کنید.

فروکتوز

فروکتوز در مواد غذایی زیادی وجود دارد.مشکل زمانی بیشتر می شود که جذب آن را با مصرف مواد غذایی ای چون شربت ذرت بیشتر کنید. عسل و شربت افرا،مقادیر بسیار زیادی فروکتوز دارند.مقادیر بسیار زیاد فروکتوز می توانند موجب نفخ و اسهال شوند.نتایجی که در سال 2008 و در Journal of Clinical Gastroenterology چاپ شدند نشان می دهد که نیمی یک سوم بیماران مشکوک به سندرم روده ی تحریک پذیر،در واقع دچار عدم تحمل فروکتوز بوده اند و با برداشتن فروکتوز از رژیم غذاییشان علائم کمتری را بروز دادند و در حال دو سوم دیگر،تاثیری نداشته است. چکیده ی مقاله

فروکتان

این مواد فیبرهایی هستند که برای سلامت عمومی بدن و هضم غذا مفیدند.با این حال این مواد هضم نمی شوند و با توجه به نوعشان و باکتری هایی که در روده شما وجود دارد،موجب نفخ و مشکلات دیگر می شوند.فروکتان در موادی مانند : گندم،جو،خرما،گندم سیاه،خرما،گریپ فروت،آلو،شلیل،انگور،لوبیای سیاه،آرتیشو،سیر،پیاز و سبزیجات دیگر وجود دارد.

الگیو ساکارید Oligosacaridos

اینها قندهایی با نام گالاکتو-الیگواساکارید هستند که بدن انسان،آنزیمهایی برای شکستن آنها  ندارد و غذای باکتری های روده می شوند که نتیجه اش تولید نفخ است.این نوع قند در مواد غذایی زیر وجود دارد : پسته،سویا،لپه،انواع لوبیاها مانند لوبیای سیاه،لوبیا سبز،لوبیا سفید و باقالا.

پولیول Polyol

یکی از رایج ترین پولیولها،سوربیتول است که در موادی چون: توتها،میوه های حاوی هسته مانند هلو،آلو،زردآلو،گیلاس،آووکادو،سیب،تمشک،شلیل،گلابی،هندوانه و سبزیجاتی چون : گل کلم،قارچ، و آدامس و مواد غذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی وجود دارد.توجه کنید که این میوه ها و سبزیجات حاوی ترکیبات مغذی هستند که برای سلامتی عالی اند،اما اگر دچار مشکلات گوارشی مانند نفخ هستید،باید در مصرف این مواد احتیاط کنید.

سوزش معده

آیا پس از صرف شمام یا غذای سنگین احساس سوزش معده و سنگینی می کنید؟ آیا درد معده تان هنگام شب یا زمانی که دراز کشیده اید،بیشتر می شود؟ اگر چنین است،شما دچار ریفلاکس معده هستد.ینی بعد از غذا،اسید معده بالا می آید.اگر در طول هفته،بیش از دو بار  دچار این حالت می شوید،به پزشک مراجعه کنید.سیگار را ترک کنید،وزنتان را کاهش دهید،حجم غذای مصرفی خود را کاهش دهید و بلافاصله بعد از غذا،دراز نکشید!

منبع:روزنامه ی آرمان

هورمون ها و احساسات

در این پست قصد داریم در مورد چند هورمون مهم که در احساسات ما موثر هستند بررسی کوتاهی داشته باشیم و بیشتر به روایت تصاویر توجه کنیم. هورمونهای مورد بررسی ما : دوپامین،سروتونین،اکسی توسین،نورآدرنالین و آدرنالین هستند.

دوپامین :هورمون مغزی دوپامین به ما توانایی و انرژی بیشتری می بخشد که کمبود آن باعث خستگی و بی حوصلگی در افراد می شود . ارتباط بین اجتماعی بودن و دوپامین بسیار شناخته شده است. سو مصرف مواد دوپامینرژیک مثل کوکائین، زانتین ها و آمفتامین‌ها جهت بهبود عملکرد اجتماعی، افزایش اطمینان و اعتماد به نفس بسیار رایج است.محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو کشف کردند هورمون دوپامین نه تنها مسئول تولید نشاط و آرزو است بلکه در تولید هراس و ترس نیز دخالت دارد.

سروتونین :سروتونین حس خوشبینی و رضایت مندی را در وجود ما افزایش می دهد و تنش را نیز کاهش می دهد .نقش سروتونین در لوله‌ی گوارش این است که هضم غذا را کنترل می‌کند درحالی‌که در سیستم عصبی مرکزی نقش کنترل خلق و خو، خواب، اشتها، قدرت یادگیری و حافظه را بر عهده دارد.

اکسی توسین :قش اساسی در ارتباط عاشقانه، تولید مثل و قبل و بعد از زایمان دارد. مطالعات هم‌چنین نشان داده که اکسی‌توسین در بسیاری از رفتارها از جمله اوج لذت جنسی، شناخت اجتماعی، جفت پیوندی، اضطراب و رفتارهای مادرانه دخیل است.این هورمون اثرات نوع دوستی،اعتماد و رفاه درونی و فردی را دارد و به عنوان مفیدترین انتقال دهنده و تعدیل کننده عصبی برای مداخلات روان درمانی و درمان بسیاری از بیماری های روانی چون هراس اجتماعی، اوتیسم، افسردگی پس از زایمان،ترس مداوم، رفتارهای تکراری، عدم اعتماد و دوری از تعاملات اجتماعی شناخته شده است.

آدرنالین : این ماده باعث افزایش ضربان قلب، انقباض عروق و انبساط راه‌های هوایی شده و در بروز واکنش جنگ و گریز سیستم عصبی سمپاتیک مؤثر است.فشار خون را بالا می برد،می تواند موجب احساس ناآرامی و لرزش شود،قند خون و لاکتات را بالا می برد،

نورآدرنالین :نوراپی نفرین در بدن هم به صورت هورمون ، و هم به صورت انتقال دهنده ی عصبی دارای کارکرد است. در حالت هورمون، به عنوان هورمون استرس باعث افزایش تپش قلب، انقباض رگ‌ها، انبساط راه‌های هوایی ، افزایش قند خون و افزایش جریان خون عضلات و مغز شده و در بروز واکنش جنگ و گریز در سامانه ی سمپاتیک عصبی مؤثر است.

اضطراب
اضطراب

 

افسردگی
افسردگی

 

استرس
استرس

 

خوشنودی
خوشنودی

 

عشق
عشق

نشانه های اختلال هورمون ها که موجب عصبانیت می شود

رابطه اختلال و مشکل در عملکرد هورمون با عصبانیت و حالات روحی نامناسب امری ثابت شده است ، بهتر است برای اقدام به موقع با نشانه هایی که می گویند خشم شما ریشه در هورمون ها دارد آشنا شوید خشم ، اضطراب و افسردگی علائمی هستند که در افرادی که دچار عدم تعادل هورمونی یا عصبی هستند ، رخ می دهند ، گفتنی است نوعی از عصبانیت ها هورمونی هستند یعنی مقصر اصلی این حالت ناخوشایند اختلال در عملکرد هورمون هاست در این بخش از نمناک قصد داریم تا بر روی علائم بالقوه خشم هورمونی و هر آنچه که به کمک آن می توانیم آنرا بطور طبیعی متعادل کنیم ، می پردازیم و همچنین ۵ نشانه که خشم و عصبانیت شما به دلیل هورمون هایتان می باشد را بیان می کنیم در حقیقت در این بخش نشانه هایی که باعث عصبانیت می شوند و ریشه در اختلال هورمونی دارند را برایتان خواهیم گفت.

نشانه های اختلال هورمونی که موجب عصبانیت می شود

۱- عصبانیت حاصله از بی خوابی: کمبود پروژسترون
پروژسترون اثرات متفاوتی بر روی خلق و خوی انسان دارد . دانشمندان در زمینه مغز و اعصاب از واژه “inhibitor” برای توصیف عملکرد شیمیایی مغز استفاده می کنند که فقط یک روش فانتزی است که سرعت مغز را کند می کند. استروژن، از سوی دیگر، سرعت مغز را بالا میبرد . اگر مواد شیمیایی هیجان انگیز در که در مغز ایجاد می شوند توسط مهارکننده ها مورد بررسی قرار نگیرند، ما بیشتر مستعد ابتلا به سرگیجه و خشم هستیم . هنگامی که بین دو ماده شیمیایی اختلاف وجود دارد، به خصوص هنگامی که سطح پروژسترون کمبود داشته باشد ، داشتن خواب آرام سخت می شود. هورمون مغز در حدود ۲۰ برابر بیشتر از بدن است.

۲-اضطراب و عصبانیت: کمبود استروژن
استروژن، یکی از هورمون های جنسی مهم در زنان می باشد که به مغز و بدن با تولید بتا اندورفین ها و سروتونین که هر دو برای حالت مثبت ذهنی حیاتی هستند ، کمک می کند . استروژن همچنین در مقابله با سطوح دوپامین و نورپینفراین کمک می کند . اضطراب می تواند باعث انفجار خشم در زمانیکه سطح استروژن پایین است ، شود .

۳- کاهش لیبیدو (DECREASED LIBIDO)
تستوسترون کم در حالیکه تستوسترون بیش از حد با تهاجم و انرژی بیشتر همراه می باشد ، کمبود تستوسترون می تواند به سندرم تحریک پذیر آقایان کمک کند . سطح تستوسترون نیز با سطح کورتیزول در ارتباط است . Richard Giannoto ، متخصص سلامت متابولیک می گوید :رفتارهای ناشی از عدم تعادل تستوسترون و کورتیزول عبارتند از خشم ، نا امیدی ، غم ، اندوه ، افسردگی ، انزال و اضطراب…

۴-افسردگی:  هیپوتیروئیدیسم
هیپوتیروئیدی کاهش تولید هورمون تیروئید است . در حالی که هیپرتیروئیدیسم می تواند باعث اضطراب، تحریک پذیری و نوسانات خلقی شود، هیپوتیروئیدیسم می تواند موجب افسردگی (همراه با امواج مغزی و نشانه های حافظه) شود. سطوح هورمون غیر طبیعی تیروئید باعث ایجاد اضطراب، تحریک پذیری و تغییرات خلقی می شود . خوشبختانه، بیماران مبتلا به هیپوتیروئیدی که وضعیت خود را درمان می کنند معمولا عوارض جانبی افسردگی را از بین می برند.
۵-کاهش وزن :افراط و تفریط
همانگونه که قبلا گفته شد ، کورتیزول به عنوان هورمون استرس در بدن شناخته می شود . به نظر می رسد که سطح زیاد آن می تواند برای بدن نامناسب و در خلق و خوی ما تاثیر بگذارند . همچنین لازم به ذکر است که کافئین اضافی به طور چشمگیری سطح کورتیزول را افزایش می دهد.

دانه ی سویا یک پروتئین طبیعی و سبک است که جایگزین مناسبی برای گوشت محسوب می شود.میزان پروتئین سویا دو برابر سایر دانه‌های روغنی است و البته درصد روغن آن نیز از سایر دانه‌های روغنی رایج کمتر است. .میزان پروتئین موجود در شیر سویا نیز،چندین برابر شیر گاو است.دانه ی سویا منبع غذایی فاقد کلسترول است که برای بیماران قلبی و مبتلایان به تصلب شرایین،بسیار مفید است.دلیل این منفعت،خاصیت پاک کنندگی عروق در سویاست.همچنین این ماده ی غذایی به عنوان پروتئین برای مبتلایان به مرض قند هم مفید است چون نشاسته ی آن کم می باشد.این ماده یک سم زدای قوی در بدن محسوب می شود که تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و به دفع سموم از روده بسیار کمک می کند.دانه ی سویا منبع هورمون استروژن است و در جلوگیری از ابتلا به سرطانهای ناشی از اختلال در این هورمون اثرگذار است،منبع گروه ویتامین ب است،پس اختلالات روحی و گوارشی را بهبود می بخشد.دیگر خاصیت این ماده ی غذایی این است که در درمان بیماری نقرس،رماتیسم و ضعف جسمی بسیار مفید است و در زنان باردار از سقط جنین جلوگیری می کند،موجب جلوگیری از سرطان پروستات می شود،عوارض یائسگی را کاهش می دهد،به دلیل وجود کلسیم زیاد،از پوکی استخوان جلوگیری می کند،تحقیقاتی نشان می دهند که خوردن سویا در حد متعادل ممکن است از بیماری آلزایمر پیشگیری کند. همان طور که می دانید، هورمون استروژن در بدن باعث تاخیر در مراحل پیرشدن می شود.محققان می گویند که هنگامی که تولید هورمون استروژن در بدن کم شود، استروژن گیاهی موجود در سویا می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان، از تخریب جلوگیری کند.

یک پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد آنچه به عنوان سویا در سوپرمارکتها عرضه می شود،هیچ ارزش تغذیه ای ندارد و موجبات اختلال در هضم غذا،بیماری های گوارشی و احساس سنگینی در روده را فراهم می کند.مصرف بیش از حد سویا هم موجب افزایش اوره در خون می شود که برای مبتلایان به فشار خون بالا،بسیار مضر است.

برای تهیه ی شیر سویا در منزل،دانه ی آن را آسیاب کنید و به مدت 24 ساعت در آب قرار دهید.ماده ای سفید رنگ مانند شیر به دست می آید که مخلوط آن با عسل،می تواند جایگزین شیر گاو باشد.

با تمام اینها باید توجه داشت که مصرف بیش از اندازه ی سویا مانند هر ماده ی غذایی دیگری می تواند به عوارض ناخوشایندی برای بدن بینجامد.شما می توانید 2 یا 3 واحد سویا بخورید، بدون هیچ گونه نگرانی! لازم به ذکر است که 1واحد سویا برابر است با نصف لیوان توفو، یا نصف لیوان دانه سویا، یا 1 لیوان شیر سویا.

چگونه سویا هم می تواند از سرطان سینه پیشگیری کند و هم به گسترش آن دامن زند؟
موضوع این است که سویا می تواند محافظت کننده باشد اما تنها به شرطی که قبل از بروز سرطان مصرف شود. سویا بخوریم یا نه؟ مسئله این است… این سوالی است که بسیاری از زنان ایالات متحده پرسیده اند. توفو، رب میسو و دیگر غذاهای مبتنی بر سویا منابعی با کیفیت سرشار از پروتئین هستند که میزان کمی کالری و چربی اشباع شده دارند. مطالعات نشان داده است که همین ویژگی ها می توانند به پیشگیری از سرطان کمک کنند.

date created: 2005:09:30 | release references: MR17.jpg, MR19.jpg | release status: MR_PR | date created: 2006:06:09

با این حال، بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که زنانی که دچار و یا در معرض خطر ابتلا به نوع رایجی از سرطان سینه به نام گیرنده سرطان استروژن مثبت سینه هستند، از خوردن غذاهای مبتنی بر سویا جلوگیری کنند. زیرا آن ها حاوی ترکیباتی به نام isoflavone می باشند. برخی از مطالعات نشان می دهد که ایزوفلایون می تواند از هورمون استروژن تقلید کند و باعث تقویت رشد تومور شود. در حال حاضر در یک مطالعه روی حیوانات، محققان در مرکز جامع سرطان جورج تاون لومباردی در واشنگتن دی سی یک دلیل احتمالی برای این خاصیت طبیعی سویا را در هم زمانی جلوگیری و دامن زنی به سرطان کشف کرده اند.

محققان دریافتند که موش های صحرایی که در طول حیاتشان به آن ها ایزوفلایون سویا – به طور خاص، یک نوع از ایزوفلایون سویا به نام genistein- داده شد، در برابر سرطان از سیستم ایمنی بهتری برخوردار بودند. اما موش های صحرایی که به آن ها ایزوفلایون داده نشده بود، تا بعد از ابتلا و رشد سرطان سینه ایمنی لازم برای کشتن سلولهای سرطانی را نداشتند. در عوض، سرعت رشد سرطان و سرعت برگشت سرطان حتی پس از برداشت تومور سرطانی در این موش ها در میزان بالاتری قرار داشت. محققان بیان داشتند که این مطالعه می تواند توضیح دهد که چرا نرخ سرطان سینه در زنان کشورهای آسیایی، که به مصرف مقادیر زیاد غذاهای حاوی سویا در طول زندگی خود تمایل دارند، پنج برابر کمتر از زنان ایالات متحده است. این یافته ها در تاریخ 1 فوریه 2017 در مجله تحقیقات سرطان بالینی منتشر شده است.

با توجه به آمار مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، در هر سال بیش از 200000 زن در ایالات متحده مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده می شوند و اکثریت نوع سرطان گیرنده استروژن مثبت دارند. یکی از رایج ترین داروها برای مبارزه با این نوع سرطان tamoxifen است، که به منظور کاهش توانایی استروژن در رشد سرطان عمل می کند. در مطالعه روی حیوانات، محققان رشد سرطان را در دو گروه موش ها تحریک کرند. گروهی که یک رژیم ثابت از جنیستاین داشتند و گروهی که تا پس از توسعه سرطان هرگز جنیستاین مصرف نکردند. سپس برای از بین بردن سرطان، همه موش ها با تاموکسیفن تحت درمان قرار گرفتند. محققان دریافتند که موش هایی که رژیم ثابت جنیستاین داشتند، پس از درمان با تاموکسیفن تنها 7 درصد شانس عود سرطان سینه داشتند، اما این میزان در موش هایی که به تازگی جنیستاین مصرف کردند حدود 33 درصد بوده است. هنوز مشخص نیست که چرا جنیستاین این اثر را می گذارد اما ممکن است این مسئله به سیستم ایمنی بدن مرتبط شود که توسط ایزوفلایون فعال می گردد.

به عبارت دیگر، پارادوکس جلوگیری و تحریک کنندگی سویا مربوط به زمان است. ممکن است پاسخ این باشد که مصرف سویا تنها در صورتی پیش گیر و محافظ کننده است که قبل از بروز سرطان آغاز شده باشد.
چرا که نتایج نشان می دهند که بیماران مبتلا به سرطان سینه [که قبل از تشخیص سرطان خود سویا می خورده اند] باید مصرف غذاهای حاوی سویا را پس از تشخیص نیز ادامه دهند، اما اگر از پیش از بروز سرطان جنیستاین مصرف نمی کرده اند نباید شروع به استفاده آن کنند.

منبع : سلامت نیوز و تبیان
ترجمه از huffingtonpost

بخشهای مختلف صورت مانند یک نقشه هستند و شما با نگاه کردن به آنها می توانید وضعیت سلامتی خود را ارزیابی کنید.اگر بدانید علامت هر بیماری چگونه در صورت ظاهر می شود، می توانید سلامت خود را کنترل کنید.پس این بار که در آینه نگاه کردید فقط به فکر این نباشید که چگونه خوش تیپ تر باشید، به سلامتی خودتان هم فکر کنید.

زردی صورت و چشمها

اگر متوجه زردی صورت و زردی بخصوص در ناحیه ی سفیدی چشمانتان شدید،ممکن است دچار یرقان شده باشید.یرقان به علت تجمع بیلی روبین(بیلی روبین ماده زرد مایل به قهوه ای موجود در صفرا است سلول های قرمز خون قدیمی درکبد شکسته شده و بیلی روبین تولید می شود و سپس از طریق مدفوع ( مدفوع ) خارج می شود.) در خون و بافتهای بدن ایجاد می شود.در حالت عادی کبد این بیلی روبین را دقع می کند.سایر علائم یرقان یا زردی، اینهاست : خستگی ، سردرد، تب، اشتهای کم،تهوع،کاهش وزن،درد شکم،خارش پوست،کمرنگی ادرار و مدفوع.

لوپوس

وجود انواع جوش بر روی پوست صورت خبر از مشکلی در بدن می دهد.اگر این جوشها در امتداد گونه ها و ظاهری پروانه مانند داشته و مانند آفتاب شوختگی باشند،احتمالا به بیماری لوپوس مبتلا هستید.لوپوس نوعی اختلال در سیستم ایمنی بدن است که روی پوست،مفاصل،خون،ریه ها،قلب و کلیه ها تاثیر می گذارد.دیگر علائم این بیماری : خستگی،درد مفاصل،تورم،درد ماهیچه،بزرگ شدن غدد لنفاوی،درد قفسه ی سینه،تنگی نفس،احتباس مایعات و سردردهای مکرر.

رویش موی زاید

این نوع رویش موی زاید در خانمها و در امتداد خط فک،چانه و لب بالا اتفاق می افتد که به عنوان هیرسوتیسم یا پرمویی از آن نام می برند.این نشانه در صورت می تواند ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک(PCOS) را نشان دهد که دلیل آن عدم تعادل هورمونها و افزایش هورمون مردانه است.این مساله به علت تغییرات هورمونی ناگهانی در زنان پس از یائسگی،شیوع بیشتری دارد.دلیل دیگر وجود این موها می تواند استفاده از داروهای خاص یا اختلالات فوق کلیوی و در موارد نادر،تومور یا سرطان نیز باشد.

رنگ پریدگی پوست

یکی از دلایل مهم رنگ پریدگی پوست،فقر آهن است.به دلیل کمبود آهن،بدن نمیتواند هموگلوبین مورد نیاز خود را که موجب رنگ قرمز خون می شود،تولید کند.اگر این کمبود آهن پیشرفته باشد،در نواحی دیگری چون داخل دهان،لثه،زیر پلکها و لب، رنگ پریدگی شدیدتر است.خستگی شدید،سردرد،سردی دست و پاها و شکنندگی ناخنها،از دیگر نشانه های کمبود آهن هستند.با افزودن مکمل غذایی آهن و افزودن مواد غذایی حاوی آهن مانند گوشت ،عدس و لوبیا، می توانید این کمبود را از بین ببرید.

خشکی و ترک لب

این مشکل بیش از هر چیز می تواند نشان دهنده ی کمبود آب در بدن باشد.30% از آب بدن داخل پوست قرار دارد که در صورت کم آبی، پوست خشک شده و لبها ترک برمیدارند.همچنین اگر به حد کافی آب نخورید، تعریق و دفع آلودگی و چربی کم می شود و احتمال ابتلا به آکنه ،اگزما و پسوریازیس بالا می رود.

رنگ غیر طبیعی پوست

زنانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند،ممکن است تکه های زخیم مشکی یا قهوی ای بر پیشانی،گردن،ناف،زیربغل و سینه خود داشته باشند.مقاومت به انسولین یا بالا بودن انسولین در این افراد،موجب تغییر رنگ پوست می شود.

چین و چروک عمیق زودرس

اینکه چین و چروک پوست رابطه ی مستقیم با سن دارد مساله ای غیر قابل کتمان است.اما چین و چروک زودرس در اطراف دهان یا پیشانی،می تواند در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض دود سیگار باشد.نیکوتین موجود در دود سیگار منجر به تنگ شدن رگهای خونی در لایه بیرون پوست و کاهش جریان خون می شود و در نتیجه مواد مورد نیاز به پوست نمی رسند.

ترک گوشه دهان

این ترک معمولا مرتبط با کمبود ویتامین  ب 2،آهن و روی است.کمبود ویتامین ب در بدن موجب التهاب غشای دهان،پوست،چشمها و دستگاه گوارش است.علائم دیگر آن،ورم غشای مخاطی،التهاب پلک،زخم لبها و دهان و قرمزی پوست است.برای درمان این مشکل،غذاهای حاوی ویتامین ب 2 مانند:حبوبات،لوبیا،بادام زمینی،برگ چغندر،تخم مرغ،قزل آلا،مرغ و گوشت مصرف کنید.

لکه زرد اطراف چشمها

بیماری های قلبی می توانند یکی از دلایل این لکه ها باشند.مکان به وجود آمدن این لکه ها،اغلب در نزدیکی گوشه داخلی پلک است.نرم کوچک و بدون درد هستند و مشکلی در بینایی ایجاد نمی کنند.این مساله اغلب با بیماری عروق کرونر،دیس لیپیدمی و تصلب شرایین مرتبط است.

چشمان پف کرده

پف و حلقه های تیره ی دور چشم ممکن است به دلیل دیر خوابیدن،کمبود خواب یا گریه بیش از حد به وجود بیاید.اما اگر به اندازه ی کافی استراحت می کنید،این نشانه،می تواند خبر از یک مشکل جدی پزشکی بدهد.مثلا ممکن است مبتلا به بیماری چشمی تیروئید باشید که باعث تورم بافتها و ماهیچه های اطراف چشم است.بیماری تیروئید چشمی نوعی بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به پشت چشمها حمله و ایجاد التهاب می کند.نیز این امکان وجود دارد که مشکلی در غدد تیروئید یا کلیه ها وجود داشته باشد.

سرکه ماده ای ترش و با خاصیت اسیدی است که نوعی چاشنی برای مزه دادن به انواع غذاها و سالادها و نگهدارنده ای طبیعی با خواص بی شمار برای افزایش ماندگاری ترشی است. به طور کلی سرکه، طی دو مرحله از هر میوه یا گیاهی که حاوی قند و نشاسته بالایی باشد، به دست می آید. در مرحله اول قند به الکل و در مرحله دوم الکل به اسیداستیک یا همان سرکه تبدیل می شود.سرکه ای که از هر ماده ای تولید می شود،در پایان کار، طعم منحصر به فرد همان ماده را دارد. به عنوان مثال، سرکه نعناع علاوه بر داشتن طعم این گیاه، طبیعت گرم دارد و از نفخ و التهابات گوارشی می کاهد و به هضم بهتر غذا کمک می کند. سرکه عسل خاصیت ضد سرطانی و ضد جوش دارد.

در این پست تصمیم داریم به شکل اختصاصی به سرکه ی عسل بپردازیم.مراحل درست کردن این ماده را باهم بررسی می کنیم. اولین مرحله آماده کردن یک ظرف تمیز است که از چند روز قبل داخل آن جوهر لیمو ریخته و آب ریخته شده تا میکروبهای آن از بین بروند. همچنین می شود از گوگرد در حال سوختن برای ضد عفونی کردن این ظرف استفاده کرد.مرحله ی دوم آماده کردن مخمرها و باکتری های لازم برای درست کردن سرکه از چند هفته قبل است.شایان ذکر است اولین بار لویی پاستور نشان داد که میکروارگانیسمهایی تحت عنوان “مخمر” در فرآیند تبدیل شدن شکر به الکل و سپس سرکه دخیل هستند.مرحله ی سوم انتخاب نوع عسلی است که برای درست کردن سرکه در نظر میگیریم.عسل از قند درست شده است.گلوکوز،فروکتوز و مقداری ساکروز.از آنجایی که نمیتوان از قند بسیار غلیظی چون عسل،سرکه گرفت،باید آن را رقیق کرد تا مکان مناسبی برای زیستن مخمرها شود.میزان این رقت بسیار مهم است چون اگر کم یا زیادتر از حد مورد نیاز بشود،مخمرها یا نمی توانند تبدیل قند به الکل را انجام دهند یا الکل به دست آمده کافی و مرغوب نیست.از دیگر نکات مهم در مورد عسل خاکستر(مواد معدنی) آن است.اگر خاکستر داخل عسل نباشد،مخمرها قادر به رشد در آن نیستند.اگر عسل را رقیق کنیم مقداری ازین مواد معدنی از دست می روند و ما باید این کمبود را جبران کنیم.بهترین راه افزودن نمک به این محلول است.دو فرمول مناسب در این باره پیشنهاد شده است.

formula

فرمول سومی هم برای این کار وجود دارد.می توان سرکه سیب را با نسبت یک به چهار با عسل مخلوط کرد و آب را به آن اضافه نمود.مرحله ی چهارم استفاده از قند سنج Saccharimeter است.این وسیله در واقع یک چگالی سنج مایعات است.از این وسیله برای بررسی میزان رقت قند استفاده می شود که همانطور که پیش ازین گفتیم اهمیت بسیار دارد.مرحله ی پنجم استرلیزه کردن محلول است که با جوشاندن 10 دقیقه ای یا بیشتر آن انجام می شود تا میکروارگانیسمهای مضر آن از بین بروند.مرحله ی ششم آغشته کردن مخلوط با مخمرهای خالص کشت شده در آزمایشگاه است و وقتی فرآیند تخمیر الکلی پایان یافت،باکتری های سرکه را به آن می افزاییم تا تخمیر اسیدی انجام شود.مرحله ی هفتم پرکردن ظرف است که نباید از میزان دو سوم آن تجاوز کند.لازم است اجازه دهیم هوای کافی به این مخلوط برسد.به این منظور،دو سوراخ روی ظرف در بسته ایجاد می کنیم.سپس کل ظرف را با چند لایه توری میپوشانیم تا از ورود میکروبها و حشرات جلوگیری شود.مرحله ی هشتم این ظرف را در دمای 65 تا 75 درجه ی فارنهایت نگه می داریم.دقت به خرج دادن روی این دما بسیار مهم است چون اگر بسیار بالا باشد یا الکل می پرد یا مخمرها از بین می رود و اگر دما پایینتر از این حد باشد،رشد مخمرها به تعویق می افتد و خیلی دیرتر به هدف خود می رسیم.مرحله ی نهم پس از درست شدن سرکه عسل ، از آن مراقبتهای بسیار به عمل می آید تا آلوده نشود برای مثال، آن را پاستوریزه می کنند.

علاوه بر اینکه در بالا گفتیم سرکه عسل خاصیت ضد سرطانی و ضد جوش دارد،این ماده به هضم غذا کمک می کند،برای پوست خاصیت غذا رسانی و جوان سازی دارد،منجر به کاهش وزن می شود،از بی حسی،تب یونجه،گلو درد،ناراحتی معده جلوگیری می کند و گردش خون را بهبود می بخشد.

 

ترجمه ازمقاله ی سرکه عسل فردریک فابین از کالج علوم کاربردی میشیگان