دکتر جو هانسون یک نویسنده علمی و زیست شناس آمریکایی موفق به محاسبه فرمول شیمیایی بدن انسان شد.
وی مشخص کرد که یک مولکول انسانی حاوی 375 میلیون اتم هیدروژن، 132 میلیون اتم اکسیژن و 85 میلیون اتم کربن است.
در مقایسه این مولکول انسانی حاوی تنها یک اتم کبالت و سه مولکول مولیبدن فلزی است.
فرمول شیمیایی کامل مولکول انسان به این صورت نوشته می شود:

Co1 Mo3 Se4 Cr7 F13 Mn13 I14 Cu76 Zn2,110 Fe2,680 Si38,600 Mg40,000 Cl127,000 K177,000 Na183,000 S206,000 P1,020,000 Ca1,500,000 N6,430,000 C85,700,000 O132,000,000 H375,000,000.

این زیست شناس معتقد است که این فرمول، تنها نماینده ساختار شیمیایی بدن انسان در هنگام تولد است و نسبت این عناصر در طول زندگی با افزایش سن تغییر می کند.
وی گفت: از 98 عنصری که بطور طبیعی ایجاد می شود، بیش از 30 عنصر برای برخی اشکال حیات بر روی زمین ضروری است.
در دوران باستان دانشمندان معتقد بودند که همه چیز در جهان تنها از چهار عنصر زمین، آب، آتش و هوا ساخته شده است.
اما امروزه می دانیم که این موضوع کمی پیچیده تر است بطوریکه موجودات زنده از سلول تشکیل شده اند و سلول از مولکول و مولکول نیز از اتم ساخته شده است.

با این حال این ایده قدیمی تا حدودی نیز درست است.

در مجموع 97 درصد از جرم تمام موجودات زنده تنها از چهار عنصر شیمیایی ساخته شده است.

دکتر هانسون همچنین محاسبه کرد که بدن انسان بطور متوسط 16 کیلوگرم کربن و به اندازه کافی اکسیژن دارد که می تواند حجمی معادل شش فیل را پر کند.

وی گفت: بدن انسان همچنین آنقدر هیدروژن دارد که می تواند حجمی معادل یک نهنگ آبی را پر کند و به اندازه مقدار نیتروژنی که در 400 لیتر ادرار یافت می شود، نیتروژن دارد..”

باکتریایی

محققان می‌گویند؛ ایجاد تغییر در مصرف نوع آنتی‌بیوتیک‌ در یک بازه زمانی مشخص می‌تواند برای مقابله با عفونت باکتریایی، نتیجه “شگفت انگیزی” در پی داشته باشد.

بی‌بی‌سی در این باره می‌نویسد: دانشمندان در این تحقیقات آزمایشگاهی، عملکرد انواع مختلف آنتی‌بیوتیک با دوز پایین را در مقابله با یک میکروب شایع امتحان کردند.

نتایج پژوهش بر روی مقاومت باکتریایی

محققان دانشگاه اکستر بریتانیا در این پژوهش متوجه شدند که مصرف ترکیبی از دو نوع آنتی‌بیوتیک با دوز پایین در یک زمان مشخص، بهتر از داروهای متعارف با دوز بالا عمل کرده و منجر به نابودی کامل باکتری‌ها شده است.

این گروه محققان احتمال می‌دهند که موفقیت این روش به دلیل حساس شدن باکتری به یک نوع آنتی‌بیوتیک است که آن را در مقابل تاثیر آنتی‌بیوتیکی دیگر آسیب پذیر می‌سازد.

به گفته این پژوهشگران، اگر نتیجه این آزمایش‌ها بر روی انسان هم موفقیت‌آمیز باشد می‌تواند روشی مفید برای جایگزینی آنتی‌بیوتیک‌هایی باشد که حالا ناموثر محسوب می‌شوند.

سازمان بهداشت جهانی، افزایش مقاومت باکتریایی در برابر مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها را “تهدید عظیم جهانی” توصیف کرده است. باکتری‌ها اغلب می‌توانند با جهش ژنتیکی به سرعت خود را در برابر قدرت آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم سازند.

پزشکان معمولا برای غلبه بر این مشکل، مصرف ترکیبی از دو آنتی‌بیوتیک با دوز بالا را تجویز می‌کنند با این امید که ترکیب شیمیایی دو دارو بتواند باکتری را پیش از مقاوم شدن از بین ببرد.

راه حلی جدید

با این حال دانشمندانی از آلمان، انگلیس و مکزیک اخیرا راهی متفاوت در قبال این مشکل در پیش گرفته‌اند.

در این روش تازه، محققان دو نوع آنتی‌بیوتیک شایع در بازار (اریترومایسین و داکسی‌سایکلین) را در آزمایشگاه علیه باکتری ای کولای به کار بردند.

ابتدا یکی از این دو آنتی‌بیوتیک برای ۱۲ ساعت در دوز پایین علیه باکتری استفاده شد، بعد آنتی‌بیوتیک دوم به کار رفت، و این پروسه چند بار تکرار شد.

محققان برای آنکه عملکرد آنتی‌ بیوتیک‌ها را دشوارتر سازند با تزریق ژنتیکی، باکتری مورد نظر را عمدا مقاوم ساختند.

نتایجی که از آزمایش این روش در ۱۶۰ مورد به دست آمد نشان می‌دهد که در برخی موارد باکتری‌ها در مدت چهار روز کاملا از بین رفتند.

پروفسور رابرت بیردمور از دانشگاه اکستر می‌گوید: “کاملا از نتیجه‌ای که به دست آمد شوکه شدیم. این تحقیقات باید ۵۰ سال قبل انجام می‌شد.”

به گفته این عضو گروه تحقیقاتی، “اگر ثابت شود که این روش روی انسان هم کار می‌کند احتمالا می‌توانیم از زرادخانه دارویی که در اختیارمان است با استفاده از این استراتژی تغییر به شکلی بهتر استفاده کنیم

سایت مجیک بادی در خدمت ورزشکاران

 

احمد پایدار از ورزشکاران با اخلاق که در ابتدا زیر نظر استاد رضا درویش تمرین مینمود ، به عقیده جباری (که با احمد پایدار مسابقه داده و از او شکست خورد) استثنائی ترین عضلات پشت پا را در حدود سالهای 1376 داشته و هم اکنون نیز دارا میباشد . جباری میگوید در آن سالها عضلات پشت پا انچنان اهمیتی نداشتند و اغلب ورزشکاران فقط آنرا تا حدی کات میکردند ولی آقای پایدار عضلات پشت پا بسیار برجسته با کات عمیق داشتند . برخی از عناوین داخلی و خارجی ایشان را در زیر میبینید :

سال 1373 قهرمان کاشان

سال 74 قهرمان استان اصفهان

سال 75 قهرمان استان تهران

سال 76 انتخابی تیم ملی برای مسابقات کره : اول

سال 76 استان تهران اول

سال 76 کشور اول

سال 76 ستاره مسابقات کشوری

سال 77 قهرمان مسابقات کشوری (مشهد)

سال 1379 انتخابی تیم ملی ، قهرمان

سال 1381 انتخابی تیم ملی ، قهرمان

سال 1385 عضو تیم ملی

سال 1389 : انتخابی تیم ملی، قهرمان / عضو تیم ملی

2010 : قهرمان اسیا

2010 : قهرمان جام ریاست جمهوری تایلند

2011 : قهرمان جهان (مسابقات WBPF)

2012 : قهرمان آرنولد کلاسیک (این اولین بار بود که یک ایرانی موفق به کسب مدال طلا در مسابقات آرنولد کلاسیک میشد) و از طرف IFBB ستاره ایرانی معرفی شد.

2012 مدال نقره مستر المپیا آماتوری

2013: اخذ مدرک بین المللی مربی گری و دریافت دفتر چه داوری بین المللی

2013 : مربی تیم مغولستان

2014 : مدال برنز دبی استار

در حال تکمیل (این عناوین تا تاریخ 1394/1/1  میباشد)

 

فرزین جباری معتقد است آقای عباسپور ، مصمم ترین ورزشکار ایران و آسیاست ،او با اراده آهنین و کم نظیر و برخورداری از خصوصیات خلاق و مبتکرانه بروی بدن خود ، از سال 1385 به سیستمهای موافق بدن خود دست یافت و آنقدر تلاش کرد که به درجات عالی رسید فرزین جباری که در سالهای 1375 با مربی بیت الله (عباس مهدوی ) تمرین میکرد و حدود سه سال بیت الله را در اردوهای تیم ملی (خصوصا اردوی آماده گی اولین دوره مسابقات بازیهای آسیائی 2006 دوحه قطر) رصد میکرد ، میگوید عباسپور افتخار و سرمایه ملی است. بی شک ، او راه حرفه ای شدن را برای دیگر ورزشکاران ما باز نموده و پیش بینی میکنم سالهای آینده در مسابقات حرفه ای ، ورزشکاران متعدد ایرانی را ببینیم. عناوین برون مرزی و موفق ایشان به شرح زیر است :

2003 قهرمان جهان . 2005 سوم جهان – 2007 اول اسیا -2008 اول اسیا – 2008 اول جهان- 2009 دوم اسیا – 2010 اول اسیا و آورال – 2012 مسابقات نوردیک ، سوم – 2012 مستری اروپا ، سوم – 2012 مسابقات حرفه ای فیبو ، چهارم و دریافت کارت حرفه ای – 2012 : سیزدهم مستر المپیا – 2013 نوردیک اول – 2013 حرفه ای مستر اروپا دوم – 2013 مستر المپیا شانزدهم – 2014 سن ماریو ، دوم – 2014 پراگ دوم – 2014 جایزه بزرگ کره سوم- 2014 تامپا پنجم – 2014 نیویورگاپرو سوم-2014 دالاس، چهارم – 2014 مستر المپیا پنجم – 2014 : دریافت مجوز مسابقات حرفه ای مستر المپیا 2015

در حال تکمیل است ( عناوین بیت الله عباسپور ، تا تاریخ 1394/1/1  میباشد)

محسن یزدانی از بدنسازان موفق و از اولین ورزشکاران پرورش اندام است که کارت حرفه ای از IFBB دریافت نمود ، او از مربیان برتر کشور است و در مناطق مختلف تهران باشگاههائی به نام هیربد تاسیس نمود . در زیر به عناوین این ورزشکار با اخلاق و حرفه ای میپردازم:

1993: رتبه هفتم قهرمانی اسیا

1994: رتبه سوم قهرمانی اسیا / بهترین فیگوریست

1995: رتبه دوم قهرمانی اسیا

1998: رتبه سوم قهرمانی جهان

1999: قهرمان و اورآل و عنوان پیشرفته ترین ورزشکار جهان

2000: چهارم مسابقات جهانی

 

 

در بسیاری از مقالات علمی پرداختن به یک یا دو خصوصیت غذاها مشاهده میشود و اگر قرار باشد اکثر خصوصیات مواد غذائی در رژیم مورد بررسی قرار گیرد ،به نتایج قابل ملاحظه ای میرسیم . رژیمهای غذائی که فقط به کالری غذاها میپردازد و یا مصرف زیاد فیبرها را توصیه میکند ایا صحیح هستند؟ فرزین جباری میگوید در ارائه رژیم غذائی موثر و سالم بهتر است فاکتورهای زیادی را در نظر بگیریم ، سن ، جنس، هدف فرد، سبک زنده گی، عادات گوارشی، اسیدی و قلیائی بودن غذاها، طبع غذاها ، درصد مواد متشکله غذا ها (فیبر- کربوهیدرات- چربی- پروتئین) و ..

اگر قرار باشد فردی به تنهائی فقط سالاد میل کند ممکن است موجب تضعیف معده ، دفع اهن شود . اگر رژیم غذائی پر پروتئین باشد ، دفع کلسیم زیاد میشود و کار کلیه و کبد دشوار میشود و آنزیمهای پروتئاز در عضلات فعالیت بیشتری پیدا میکنند ،اگر فقط کربوهیدارت در رژیم غذائی باشد انهم در مدت زیاد، بازهم عضله سوزی اتفاق میافتد و بدن اسیدی میشود . مصرف گوشت زیاد ، ممکن است ذخایر اهن را زیاد کند و بدن را اسیدی کند . انجام رژیمهای مایع ، روده بزرگ را تنبل میکند . مصرف غذاها با طبع سرد برای سرد مزاجان باعث اختلال در واکنشهای بدن میشود . پس نتیجه میگیریم بهترین رژیم برای کاهش وزن، مصرف همه نوع مواد ولی با مقدار کم و معین است و برای افزایش وزن (اگر ظرفیت افزایش وزن باشد) مصرف همه مواد غذائی به مقدار بیشتر ولی معین ، بهتر از هر نوع رژیم دیگر است. اینکه برخی از اقایان گروه خاصی از مواد غذائی را کاملا برای مدت زیادی مضر دانسته و آنرا از رژیم غذائی حذف میکنند بسیار اشتباه است و اثرات منفی در پی دارد . وقتی به این نکات دقت میکنیم میبینیم اجداد ما و سنت ما تا چه حد غنی است : در آن سالهای دور، که خیلی از علوم امروزی ثابت نشده بود ، اصول صحیحی رعایت میشده ، به عنوان مثال به همراه چلو کباب، گوجه و سماغ و لیمو ترش و ماست و فلفل مصرف میشده، بسیاری از پژوهشگران مصرف ماست با گوشت را رد کرده اند ولی امروزه تحقیقات علمی این باور را رد کرده و مصرف گوشت با ماست را پیشنهاد میکنند !(مصرف گوشت با ماست که بسیاری معتقدند جذب کلسیم و آهن را به رقابت وا داشته و یکی از جذب محروم میشود)، در این وعده غذائی به ساده گی میبینیم طبع غذا، اسیدیته غذا ، جذب غذا ، و .. همگی به شکل کاملا علمی رعایت شده.

سرکه

وقتی میوه یا ماده قندی به الکل تبدیل شود امکان دارد تحت عمل تخمیر باکتری هایی خاص در مرحله بعدی، به اسید استیک تبدیل گردد . اسید استیک نام شیمیائی سرکه است . سرکه انواع مختلف دارد و این تنوع بدلیل نوع منبعی است که از آن تهیه شده ، مثلا معمولا سرکه از انگور گرفته میشود ولی عسل ، خرما ، سیب و .. از دیگر منابع تولید به شمار میرود . درصد اسید استیک در آن از 4 تا 18 درصد متغیر است . خواص آن در درمان دیابت ، بهبود عملیات هضم غذا ، تاثیر بر چربی خون و .. میباشد . سرکه های طبیعی شامل انواع باکتریهای مفید ، املاح و برخی ویتامینها هستند . اسیدهای فنولیک نیزدر آن وجود دارند که آنتی اکسیدان قوی و ضد سرطان هستند . سرکه بالزامیک، عسل، انواع میوه ، برنج، نعناع و مالت از دیگر انواع این محصول هستند . سرکه های که شرکتی هستند و از مواد نگهدارنده استفاده میکنند دارای ترکیبی از سدیم هستند که برای فشار خون بالا نه تنها مفید نیستند بلکه مضر هم هستند و در بدن حالت اسیدی ایجاد میکند و زیاده روی در مصرف آن موجب سستی و پوکی استخوان میگردد . سرکه عسل حالت ضد سرطانی دارد و در درمان جوش ها استفاده میشود و  بالزامیک که ایتالیائی است موجب بالارفتن حساسیت سلولها به انسولین میشود و آن را از انگور سفید و یا میوه های دیگر در بشکه های چوبی خاص برای 12 تا 20 سال نگهداری و روانه بازار فروش میکنند و بسیار گران است و شامل 32 نوع باکتری مفید و 8 نوع اسید فنولیک است (با خواص ضد سرطانی زیاد) در بازار فقط نوعی از آن که روی برچسب شیشه آن واژه زیر آمده باشد، طبیعی است :

aceto balsamico tradizionale

هنوز کارائی مصرف سرکه در کاهش وزن، بهبودی فعالیت کبد کاملا تائید نشده است.

نحوه نگهداری سرکه و تاریخ انقضای آن

از آنجا که محیط سرکه، محیطی اسیدی و ضدمیکروب است،‌ مدت زمان ماندگاری برای آن مطرح نیست و تقریباً تمامی سرکه‌ها، ماندگاری نامحدودی دارند. اصلاً برخی از افراد، اعتقاد دارند که سرکه‌های خانگی هرچه کهنه‌تر بشوند، عطر و طعم بهتری پیدا می‌کنند. به همین دلیل هم سرکه‌های هفت ساله یا بیشتر، طرفداران زیادی در بین مردم دارند. در نهایت هم اینکه توصیه می‌شود آن را در محل خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری کنید.

چندی است دمبلی به نام شیک (shake) به ایران آمده ، وزن سنگینی ندارد ولی دستگیره بلند داشته (یعنی میتوان انرا با دو دست هم گرفت) و وزنه دو طرف آن با فنر ، قابل لرزش به دامنه چند میلی متر میباشد . لرزش این وزنه ها در راستای محور دستگیره خود دمبل است و با تکان های دست ، حرکت میکند . هنگامیکه به شکل عادی بخواهید دمبل را تکان دهید هیچ کار مثبتی انجام نداده اید ولی اگر این دمبل عاملی باشد که همزمان با انقباض ایزومتریک تکان بخورد ، انگاه تاثیرات خود را خواهد گذاشت . یکی از خصوصیات تمرینات ایزومتریک اینستکه اکثر ورزشکاران انرا خسته کننده میپندارند گرچه سیستمی برای افزایش قدرت و ترمیم صدمات مفصلی و تاندونها بشمار میرود و کمترین ریسک آسیب دیده گی را دارد ولی از انجائیکه باید حرکت را در تمام نقاط مسیر دامنه حرکتی عضله انجام داد دشوار و خسته کننده میشود. و حالا محققین برای کارامد شدن و بورس شدن تمرینات ایزومتریک این دمبل را به بازار عرضه کردند .

از تمرینات با این دمبل میتوان به مورد زیر اشاره کرد : ایستاده و این دمبل را با دو دست گرفته و جلوی سینه (به حالت عمودی یا چکشی) به شکل ثابت نگهداشت و هر یک از دستها به سمت مخالف هم نیرو وارد میکنند (انقباض ایزومتریک عضلات سینه) سپس در همین حالت ، دمبل را کمی به بالا و پائین  تکان میدهند . جباری میگوید بیاد دارم که یزدان راد در برنامه های ورزشی خود از این سیستم که نامش را تنشی گذاشته بود استفاده میکرد و نتایج خوبی هم بدست آورد. برخی از مقالات خارجی این نوع تمرین را هسته ساز خوانده اند (البته فیبر سازی این تمرینات هنوز به طور کامل ثابت نشده) ، فرزین در ادامه میگوید بسیار از حرکات ورزشی با انقباض کامل فیبرهای میوزین و اکتین انجام نمیشود ولی انجام این تکانها ، جای فیبرها داخل یکدیگر را باز میکند و انباشته شدن اسید لاکتیک را به حداقل میرساند و تمرینی مناسب، ما بین تمرینات اصلی ورزشکار خواهد بود و برای ورزشکارانی که قصد دارند از سیستم استراحت فعال استفاده کنند مفید است.

کلاسیک دسته قدی 168: احمد رضا عبدالهی از خوزستان ، دسته 171 : محمد علی کندوئی از تهران، دسته 175: محمد جواد ایژکی پور از تهران، دسته 180: محسن انتظاری از تهران، +180 : کیوان رضا پور از گیلان قهرمان شدند.

بدنسازی و پرورش اندام بزرگسالان :

55 کیلو: مهدی نصیبی (خراسان) اول / محمد سرمدی (تهران) دوم / حسین میلادی (البرز) سوم

60 کیلو : محمد تقی شریعت جو (گیلان) اول / بابک صمدی (مازندران) دوم / سعید دلریج (کرمانشاه) سوم

65 کیلو : محمد جواد فدوی (البرز) اول / قاسم علی بخشی (لرستان) دوم / مهرداد اتش فراز (فارس) سوم

70 کیلو : پیمان بایمانی (خوزستان) اول / سعید کاشانی (اصفهان) دوم / حمید رضا کوچک زائی (تهران) سوم

75 کیلو : علی شیروانی (اصفهان) اول / سجاد جوکار (البرز) دوم / رسول زعی (زنجان) سوم

80 کیلو : حامد داود ابادی (البرز) اول / مجید امانی (تهران) دوم / هادی نصرت آباد (کرمان) سوم

85 کیلو : مهدی حسین پور (آذربایجان شرقی) اول / سعید کرجالیان (گیلان) دوم / عبدالحمید کاظمی (تهران) سوم

90 کیلو: حمید احمدی (البرز) اول/ حمید رضا مهر دوست (تهران) دوم/ محمد سلگی (تهران) سوم

100 کیلو : سید مهدی علوی (فارس) اول / امیر کاشانی (اصفهان) دوم / مهران ثابت (تهران) سوم

+100 کیلو : علی اصغر کابلی (مازندران)اول/ محسن صمدی (تهران) دوم/ رمضان قنبر لو (مرکزی)سوم

تیم تهران با 85 امتیاز ، البرز با 81 امتیاز، اصفهان با 69 امتیاز ، عناوین اول تا سوم تیمی این مسابقات را از ان خود کردند.

PH

امروزه مصرف مواد غذائی بین عموم مردم از نظر PH  به دست فراموشی سپرده شده ، مصرف انواع گوشت ، کالباس و سوسیس، مواد غذائی پر چرب، نوشابه های گاز دار ، برنج ، نان با ارد سفید، و لبنیات و شیرین کننده های مصنوعی ، همه و همه جدای مضرات خاص خود، به یک شیوه دیگر در بدن موجب تخریب و تضعیف بدن میشود ! . PH  عددی است که میزان اسیدی یا قلیائی بودن محیط را نشان میدهد ، از یک تا 14 تعریف شده و عدد هفت خنثی و هر عدد زیر 7 ، اسیدی و اعداد بالای 7، قلیائی هستند . در بدن محیطی مثل معده بشدت اسیدی است ،PH ادرار فرد سالم  پنج و نیم است .  و برای تفسیر PH  ادرار میگویند : اعداد بالای 5/6  قلیائی و اعداد زیر 5/5 ، اسیدی است.و PH خون 7/4 ،

وقتی محیط خون کمی اسیدی میشود بدن با مکانیسم بافرها مجبور میشود محیط اسیدی را خنثی کند تا PH نرمال شود به همین منظور از سدیم ،پتاسیم ، کلسیم و منیزیم بدن استفاده میکند و اگر این اسیدیته ادامه یابد بدن مجبور میشود از ذخایر کلسیم و منیزیم (استخوان و دندان)  استفاده کند . بنابراین مصرف غذاهائی که موجب اسیدی شدن خون میشود میتواند موجب پیدایش عوارضی همچون : پوکی استخوان و خرابی دندانها، پیری ، کاهش قدرت سیستم دفاعی بدن (سرماخورده گی، بیماریهای ویروسی ) ، سرطان ، رخوت و خستگی و بی حالی، مشکلات قلبی و عروقی و .. شود .

متاسفانه، این خطرات ، برخی از ورزشکاران را (که رژیم غذائی سرشار از پروتئین ؛ لبنیات کم چرب، دارو و مکملهای ورزشی و اسید امینه ها را دارند) تهدید میکند! مواد غذائی و عوامل ایجاد اسیدی شدن عبارتند از :

استرس و استفاده : گوشت . لبنیات (به جز ماست). بادام زمینی . برنج سفید. نان با ارد سفید. نوشابه . آلو . قهوه ، الکل، چای سیاه، شیرینی، سیگار، سوسیس و کالباس، غذاهای کنسرو شده ، داروها و اکثر مکملها (به جز برخی ویتامینها و املاح) ،آسپرین ، گردو ، شکلات، عدس

و اما مواد غذائی که بدن ما را قلیائی میکند :

اکثر میوه ها (به جز آلو) و سبزیجات ، چای سبز، عسل طبیعی، ادویه ، برنج قهوه ای ، نان جو؛ نان های سبوسدار، ماست شیرین و کم چرب ،نخود فرنگی و لوبیا، روغن زیتون، جوانه ها، و بادام درختی، و در نهایت تعجب ، مصرف لیمو ترش و مرکبات (که قبل ورود به سیستم بدن، اسیدی هستند ولی به محض ورود به بدن ، تاثیرات قلیائی دارند)

بسیاری از متخصصان تغذیه بر این عقیده اند که بهتر است مردم غذاهائی با ماهیت قلیائی بیشتری استفاده کنند (80% قلیائی و 20% اسیدی) و روزانه آب زیادی بنوشند که به خروج مواد اسیدی از کلیه ها کمک بهتری کند .

به همین جهت به ورزشکارانی که رژیم پر پروتئین دارند توصیه میشود از سبزیجات و میوه های تازه به اندازه کافی استفاده کنند .