مزاج فصل پاییز و توصیه های تغذیه ای مناسب برای سلامتی در این فصل
سلامتی شما در پاییز
از نیمه ی دوم سال فصل پاییز و زمستان ، که هوای رو به سرد شدن میرود ، جز هوای اطرافمان ، مزاج جسمی ، روحی و خلقی ما نیز تغییر میکند .
به گفته پژوهشگران و متخصصان اگر بتوانیم بر اساس مزاج فصول متفاوت برنامه های غذایی خود را تغییر بدهیم ، سلامتی ما افزایش و احتمال دچار شدن به بیماری ها کاهش میابد و میتوانیم از همه ی فصول ، چه سرد و چه گرم خاطراتی زیبا با سلامتی و تندرستی داشته باشیم.
مزاج و طبع فصل پاییز :
پاییز طبعی سرد و خشک دارد ( همچنین ؛ بهار گرم و تر / تابستان گرم و خشک / زمستان سرد و تر )
با در نظر گرفتن این برای تعدیل باید مزاج مخالف این فصل یعنی مواد غذایی که رطوبت افزا هستند با طبع گرم را در برنامه غذایی خود قرار دهیم .
مفیدترین میوه ی این فصل انار است!
انار در پاکسازی معده و تصفیه خون نقش به سزایی دارد و باعث عملکرد مطلوب اعضای اصلی بدن مانند مغز ، قلب و کبد میشود. این میوه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و در پیشگیری از سرطان ها نیز نقش مفیدی دارند !! البته لازم به ذکر است بهتر است از خود این میوه استفاده کنید نه آب انار چرا که در دانه ی این میوه فیبر و میلن وجود دارد که هضم آن را نسبت به آب انار افزایش میدهد .
تغذیه مناسب در فصل پاییز :
در اوایل پاییز بهتر است بیشتر از این مواد غذایی استفاده کنید:
- خوراکی های فیبری
- شیرینی هایی که در آن ها مغز آجیل یا کشمش ، مویز ، شیره خرما و عسل باشد
- گوشت هایی با طبع معتدل از جمله گوشت گوسفند ، بز و مرغ
- به علاوه ، مصرف میوه های رطوبت افزای این فصل مانند انار ، بِه ، سیب و گلابی به خصوص نیم ساعت بعد از وعده ی غذای اصلی توصیه میشود .
- از نوشیدنی ها و دمنوش های مفید در پاییز میتوان به چای کم رنگ سبز ، دم کرده ی گل گاو زبان ، دمنوش آویشن و بابونه اشاره کرد .
همچنین از زیاده روی در مواد غذایی زیر اجتناب کنید:
- خوردن گوشت گاو
- زیاده روی در انواع کباب ها
- گوشت های سرخ کرده
- از زیاده روی ادویه های تند و تیز نیز پرهیز کنید
- همچنین سعی کنید در این فصل از نوشیدن آب سرد پرهیز کنید و هرروز صبح را با جرعه ای آب گرم شروع کنید .
- از استفاده ی سبزی هایی با طبیعت بسیار سرد مانند کرفس اجتناب کنید !
و اما تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل پاییز !
به دلیل شیوع بیماری های عفونی در این فصل راه هایی برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن هستند که بسیار پیشنهاد میشوند :
۱) مصرف قارچ:
قارچ سرشار از بتاگلوکان ( نوعی پلی ساکارید ) است که سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با عفونت ها فعال نگه میدارد . این مواد گلبول های سفید خون را تقویت میکنند که این سلول های مهم ترین نقش دفاعی و ایمنی را در بدن ایفا میکنند .
قارچ همچنین سرشار از روی و استرول ها است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی دارد .
۲) خوردن غذاهای دریایی:
مصرف غذاهای دریایی مانند میگو و ماهی پروتئین های لازم برای تولید گلبول های سفید را فراهم میکنند ، به علاوه به دلیل داشتن روی، برای کوتاه شدن طول دوره آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مفید هستند .
۳) سوپ مرغ:
یکی از بهترین غذاهایی که به هنگام سرماخوردگی به شما کمک میکند سوپ ( سوپ مرغ ) است ! طبق مطالعات انجام شده سوپ مرغ حاوی آنتی اکسیدانی قوی به نام کارنوزین است که موجب تقویت سیستم ایمنی و بهبود سرماخوردگی میشود .
۴) مصرف سیر:
سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است هم چنین ضد باکتری ، ضد ویروس و ضد قارچ هم هست ! خاصیت آنتی اکسیدانی سیر برای مبارزه با عفونت ها بسیار مفید است .
۵) مصرف اسفناج:
این گیاه درجه ی ایمنی بدن را بسیار بالا میبرد و در زیبایی و سلامت پوست و مو نیز موثر است . همچنین سرشار از ویتامین های آ و ث و ماده B2 است . ویتامین B2 در ترمیم و بازسازی بافت های پوست نقش موثر و به سزایی دارد .
همچنین توصیه میشود در این فصل:
ورزش متعادل داشته باشید زیرا رطوبت اضافه ی بدن را دفع کرده و کاهش این رطوبت میتواند در پیشگیری بیماری های عفونی مانند سرماخوردگی و سینوزیت تاثیر زیادی بگذارد چرا که هرچه رطوبت بدن در این فصل بیشتر باشد شرایط بهتری برای بروز این مشکلات ایجاد میشود پس ورزش متعادل را فراموش نکنید !!