خستگی

خستگی

خستگی یکی از مشکلات دنیای امروز ما میباشد که اگر به رفع آن نپردازیم موجب بروز بیماریهای روحی و جسمی جبران ناپذیری میشود. دلائل خستگی باید بشکل درست حستجو و برطرف شود ، فرزین جباری در زیر به برخی از دلایل اشاره میکند:

1-اختلال در ترشح هورمون های تیروئیدی انجام آزمایش خون)

2-غلظت خون (بعضی افراد سالم بدلیل تفاوتهای فردی و ژنتیکی با این مسئله مواجه هستند و برخی بدلیل مصرف سیگار و قلیان به آن دچار میشوند) اهدا خون یکی از راههای تعدیل این مشکل میباشد. ;کاهش غلظت خون و کمبود آهن نیز بدلیل عدم اکسیژن رسانی کافی به بافتهای بدن، موجب خستگی میشود )

3-مشکلات قلبی (قلب بعنوان خون رسان به اندامها، نقش حیاتی دارد ، اگر به بیمارانی که مشکل گرفتگی عروق قلبی، دریچه قلب، و سابقه سکته دارند دقت کنیم میبینیم که زود تر از افراد سالم، خسته میشوند)

4-اختلال در تعادل املاح بدن (PH خون یا میزان اسیدیته خون تحت تاثیر تغذیه و استرس میباشد و با مصرف مواد غذائی مناسب، تا حد زیادی قابل کنترل است، مصرف گوشت قرمز ، اسید امینه و پودرهای پروتئینی ، بدن را به حالت اسیدی در میاید و خون مجبور است از املاح ذخیره خود (مانند کلسیم استخوان و دندانها ) مایه بگذارد و آنها را خرج کند که همین امر ممکن است فرد را دچار پوکی استخوان و .. کند ، معمولا اینگونه افراد احساس کسالت و سنگینی دارند. مصرف صحیح مکملهای قلیائی و سبزیجات و میوه ها برای کنترل اسیدیته خون حائز اهمیت است)

5- خواب (اینکه شبها چه ساعتی بخوابیم تا سلولهای مغز بتوانند اطلاعات خود را به درستی چیدمان کند: بهترین زمان خواب بر حسب موقعیت جغرافیائی آن منطقه، ساعت 22:30 میباشد و اگر این امکان فراهم نشد ، حداکثر باید ساعت 00:30 به رختخواب برویم ، این مدل خواب که بهتر است تا ساعت 5 الی 7 صبح ادامه یابد بسیار ارزشمند و مفید است و خوابی حدود ساعت 11 صبح به مدت 30 تا 60 دقیقه ، به مزیت های این مدل میافزاید، متاسفانه بیداری تا نیمه شب و مصرف تنقلات و کار با موبایل، کامپیوتر ، موجب اختلال در ساعت خواب و اختلال در ترشح هورمون خواب (ملاتونین) میگردد)

برای تغییر  دادن زمان خواب شب، بهتر است چند روزی به خودمان سختی بدهیم و کار را از زمان بیداری آغاز کنیم بدین شکل ابتدا سعی کنیم ساعت 8 صبح بیدار شویم و موقتا با مصرف چای سبز یا قهوه سبز ، انرژی موقت بگیریم و تا ساعت 22 ، خود را ملزم به انجام کارهای بی استرس ولی خسته کننده کنیم ، مطالعه، ورزش،آشپزی، پیاده روی، مهمانی رفتن و .. میتواند از جمله این فعالیتها باشد. و قبل شروع خواب، از میل نمودن دوغ ترش بهرمند شویم، مصرف ملاتونین هم بعنوان درمان موقت ممکن است کمک کننده باشد. و اگر برای خوابیدن دچار مشکل شدیم ، مطالعه با نور نچندان زیاد هم مناسب است نکته مهم این است که تنظیم خواب، کار ساده ای نیست و بدن به شدت با این امر مخالفت میکند تا به عادت قبلی خود برگردد به همین دلیل نباید در اجرای این تغییر نا امید شوید بلکه باید مصمم و خونسرد یاشید و این روش را چندین روز پیاده کنید . برای خوابیدن سر ساعتی که بیان کردم، ممکن است پزشک، از داروهای ضعیف خواب آور بشکل موقت با دزاج نزولی هم استفاده کند)

مصرف برخی مواد غذائی قبل خواب ، مقید نیست ، در همین سایت(مجیک بادی) به آنها اشاره کرده ام. ضمنا تمرینی ورزشی که با زمان خواب شب، فاصله زمانی مناسب ندارد ، موجب برهم خوردن زمان خواب میگردد مخصوصا اگر قبل تمرین از مکملها یا داروهای انرژی زا هم استفاده شده باشد)

گاها در مورد ورزشکاران حرفه ای که مصرف مکملها و داروهای زیاد دارند و از نظر بدنی به اوج آماده گی میرسند مشاهده شده که خستگی آنها با خوابیدن چند ساعت، برطرف میشود یعنی مدت زمان خواب آنها کم میشود و این مسئله مربوط به تسریع در چرخه اسید لاکتیک و میزان بالای آماده گی دارد که در برخی ورزشکاران بوجود میاید، جباری میگوید در این موارد، ورزشکار نباید خود را مکلف کند که همانند قبل بخوابد .

6- استرس (نقطه مقابل استرس، آرامش است و آرامش شما بستگی مسلم به طرز فکر شما دارد، اگر بتوانید درست بیاندیشید، آرامش خواهید داشت ، با انجام حرکات رلکسیشن، دوش گرفتن و ماساژ ،ورزش و نرمش (6 ساعت قبل موعد خواب شبانه، مشورت و درد دل کردن با افراد صاحب شور ، مشاوره با پزشکان روانشناس میتوانید به این امر مهم دست یابید)

7-دیابت نوع 2 (این بیماری و عدم کنترل صحیح آن ممکن است دچار اختلال در خواب شود)

8-کیپ بودن راه بینی (وقتیکه راه تنفسی کاملا باز نباشد، اکسیژن کافی به بدن نمیرسد و فرد هنگام بیدار شدن با حالت کسالت مواجه میشود)

9-کمبود ویتامین ها

10- مصرف برخی مکملها مثل بتا آلانین – سیترولین مالات – آرژنین – گلوتامین – بی سی آآ  که در ورزشکاران زیاد دیده میشود ، به صلاحدید پزشک ، در ساعاتی از روز تاثیر گذار است. همچنین بعضی افراد عادات اشتباهی دارند مثلا حتما روزی چند بار از نوشیدنیهای انرژی زا استفاده میکنند که بهتر است این عادت را ترک کنند ، این افراد وقتیکه یک وعده از این نوشیدنی استفاده نکنند، کسل و خسته میگردند.

11- بعد از مسابقه (افرادی که قبل از مسابقه، از داروهای چربی سوز اعتیاد آور مثل کافئین استفاده میکنند آنهم با دزاج تساعدی، بعد از مسابقه همانند افراد معتاد ، بشدت دچار کرختی و خستگی و خواب آلوده گی میشوند)

12- دستگاههائی که از خود امواج متساعد میکنند را هنگام خواب، از خودتان دور کنید (مثل موبایل)

13- تمرینهای صحیح ورزشی ، مسافرت، معاشرت با افراد مناسب ، تغییر دکوراسیون منزل از عوامل رفع یکنواختی و کسالت هستند.

فرزین جباری

 

 

در حال تکمیل

[تعداد: 0   میانگین:  0/5]
به اشتراک بگذارید