در مورد خواص انبه بدانید!
نام علمی انبه : Mangifera indica
نحوه استفاده : برگ، گل، میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا آن هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . این درخت از 4000 سال پیش وجود داشته است .
برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که منگو نیز نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . این میوه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .
انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . میوه نارس آن تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
گفته میشود در طب چینی از انبه برای درمان اسهال و تعریق زیاد استفاده میکردند. همچنین گفته میشود انبه از طریق کمک به تجزیه پروتئین و چربی به هضم غذاهای سنگین و چرب کمک میکند. پزشکان چینی معتقدند که انبه به آرامش و تمرکز فکر و آرام کردن افکار کمک میکند.
فشار خون بالا
از آنجا که انبه منبع غنی پتاسیم است مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار مناسب است. به دنبال یک سری تحقیقات علمی، محاسبه شده است که دریافت 2300 تا 3100 میلیگرم پتاسیم در روز میتواند به کاهش فشار خون کمک کند تا حدی که میزان مرگ و میر ناشی از این عارضه را تا 25 درصد کاهش میدهد.
کم خونی
خطر بروز کم خونی در میان افراد غیر گوشتخوار خصوصاً در مورد زنانی که فاقد ذخائر آهن هستند بسیار بالا است. از این رو مصرف منابع گیاهی آهن به همراه مواد غذایی که به جذب آهن کمک میکنند ضروری است. ویتامین C و بتا کاروتن موجود در این میوه هر دو از موادی هستند که به جذب آهن کمک میکنند. تصور میشود که بتا کاروتن با تشکیل کمپلکسی با آهن، آن را به صورت محلول در روده نگه میدارد و مانع از اثر مواد شیمیایی گیاهی مانند فیتاتها در کاهش جذب آهن میشود.
سرطان دهانه رحم
انبه دارای آنتیاکسیدانی به نام بتاکریپتوزانتین است. مطالعه بر روی 15000 زن به مدت 15 سال نشان میدهد که سطح بالای بتاکریپتوزانتین در خون با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم مرتبط است. بنابراین زنان با افزایش دریافت منابع غنی بتاکریپتوزانتین مانند انبه میتوانند خود را نسبت به این نوع سرطان محافظت کنند.
عفونت و تومور
رژیم غنی از منابع غذایی بتاکاروتن میتواند به تقویت سیستم ایمنی خصوصاً در سالمندان کمک کند. تحقیقات نشان میدهند که به دنبال دریافت مکمل بتاکاروتن فعالیت برخی سلولهای سیستم ایمنی افزایش مییابد. از آنجا که انبه منبع غنی این رنگدانه آنتیاکسیدان است میتواند فعالیت سلولهای ایمنی را در برابر عفونتها، ویروسها و رشد تومورها افزایش دهد
خواص مغز هسته انبه
این میوه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته این میوه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
2-برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .
3-سرفه های سخت را درمان می کند .
4-درمان کننده بواسیر خونی است .
5-خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خون ریزی دارند برای رفع آن باید از مغز این میوه استفاده کنند .
6-مغز هسته این میوه کرم کش و ضد اسهال است .
7-برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
8-ضد استفراغ است .
دیگر خواص درخت انبه
1.گل این درخت سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .
2.اگر شکوفه این درخت را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند انزال زودرس را معالجه می کند .
3.صمغ این درخت را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
4.برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای این درخت را روی سر بمالید .
5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .
مضرات انبه
هضم این میوه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید . اگر انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .
منبع :
www.akairan.com