تاپیک جامع راههای رسیدن به آرامش

آرامش یکی از مهمترین فاکتور ها برای رشد بعد جسمانی و روانی هر فرد میباشد. برای رسیدن به آرامش ابتدا باید سبک زندگی با توجه به نیازهای فیزیکی و روحی هر انسان مورد توجه قرار گیرد :

1- تغذیه مناسب : با توجه به هرم تغذیه ، باید بیشترین حجم غذا  از مواد غذائی موجود در قاعده هرم باشد و هر چه به اقلام غذائی  قله هرم نزدیک میشویم کمتر از آنها استفاده کنیم . از تمام انواع مواد غذائی بشکل متنوع استفاده کنیم . با توجه به وضعیت فرد (دوران کودکی ، دوران جوانی ، دوره بارداری، میانسالی و کهنسالی و .. ) از اقلام و تناسب مواد غذائی خاص بهره مند شویم ، به صرف صبحانه اهمیت زیادی بدهیم و رفتار تغذیه ای مناسب داشته باشیم یعنی غذا را به آرامی جویده و هنگام خوردن، گفتگو نکنیم و تلوزیون تماشا نکنیم و .. ، قبل از شروع به میل نمودن غذا، مدتی کوتاه به آن نگاه کنیم و به طرز فراهم شدن آنها بیاندیشیم. بدیهی است که عدم توجه به علوم تغذیه موجب بیماری شده و فرد بیمار نمیتواند همانند فرد سالم ، آرامش داشته باشد.

2- خواب : نیاز به خواب و استراحت صحیح : همانطور که در بخش علمی همین سایت (تحت عنوان استراحت در ورزش ) به طور مفصل توضیح داده شده، خواب خوب شبانه باید به وقت محلی آن مکان از ساعت 22 آغاز گردد و در غیر اینصورت حداقل ساعت 24 باشد زیرا در این دو مورد است که عمق خواب به بیشترین حد خود میرسد و موجب دسته بندی بهتر اطلاعات مغز میگردد دانشمندان در تحقیقات جدید خود به این نکته دریافته اند که اکثر بیماریها و اختلالات روانی و رفتاری بدلیل خواب دیر وقت است حتی امراضی همچون زوال عقل و پیر مغزی و .. را سبب میشود .

3-بهداشت: استحمام ، استفاده از کفش و البسه تمیز ، عطر  و رسیدگی به سر و وضع ، مسواک زدن ، موجب ایجاد حالات مثبت در انسان و اطرافیان او می شود.

و دیگر موارد…

بعد از توجه به نکات بالا ، مهمترین مسئله برای رسیدن به آرامش ، مدیریت فکر است، اگر افکار غیر واقعی باشد موجب خیال پردازی و تصویر سازی شده و توهم ایجاد میکند ، توهم باعث حدس زدن شده و اگر این مراحل دائم اتفاق بیافتد حدس ها تبدیل به یقین و واقعیت می شود! (البته اگر خیال بدرستی کنترل شود موجب تقویت قوه تخیل می شود که بحثی جدا دارد) . برای کنترل فکر و ذهن ، تکرار کلمات و جملات مثبت بسیار مفید است ، همچنانکه تکرار کلمات منفی مثل نمیتوانم ، نمی خواهم ، نمی شود برای ذهن بسیار مضر است . در ذهن و افکار ما ، ناکاملی هائی وجود دارد که بهتر است هر چه سریعتر آنها را شناسائی کنیم ، یکی از روشهای تشخیص آنها : بکارگیری لفظ ای کاش است که ناکاملی ذهن ما را مشخص و تعیین میکند : مثلا می گوئیم : ای کاش پولدار بودم تا …..، ای کاش پدر بزرگم زنده بود تا …. . بعد از تشخیص و شناسائی ناکاملیهای ذهن ، دو راه داریم : یا آنها را فعال و حل کنیم یا برای حل آنها زمانی معین مشخص کنیم به این شیوه قادر به تصمیم گیری خواهیم بود. تصمیم گیری چه صحیح باشد چه اشتباه ، موجب حصول آرامش است زیرا تکلیف  ما را مشخص میکند. اگر ناکاملیهای افکارمان را پیدا نکرده باشیم و برای تک تک آنها تصمیم نگرفته باشیم ، مغز متحمل صرف انرژی فراوان و بی مورد و درگیرانه ای میشود که موجب پیدایش امراض است . عدم تصمیم گیری ، تعارض را ایجاد میکند و وجود تعارض بعد از مدتی موجب افسردگی میشود .تعارض بعضی اوقات بدلیل منطبق شدن مسائل منفی با مثبت رخ میدهد که باید با مشورت با افراد دارای صلاحیت با ارزش گذاری بر آن مسائل، یکی از آنها را انتخاب کنیم . گاهی خواسته با عمل متناسب نیست (مثلا : دلم میخواهد عروسی بروم و هم دلم میخواهد کلاسم را بروم )که این استرس زا است و ادامه این تعارض ها موجب بیماریهایی از قبیل : زخم معده ، میگرن، مشکلات روده ای، تغییر فشار خون ، سکته قلبی و مغزی و .. میشود . راه حل تعدیل تعارض، تصمیم گیری است ، اگر تصمیم گیری نشود فرد با خستگی مفرط مواجه می شود. یکی از تمریناتی که موجب مدیریت بهتر ذهن می شود اینست که احساس ناگفته خود را نسبت به دیگران ، کارهای ناتمامی که تا به حال تکمیل نکرده ایم ، و افکار حل نشده خود را شناسائی و یادداشت کنیم و با مشاور روان پزشک خود در میان بگذاریم . پرش فکر استرس زاست : پرش فکر اگر با افکار دیگر همراه شود بیشتر موجب ناآرامی و تنش میشود بهمین جهت باید هر ذهنیتی را جداگانه تجزیه و تحلیل نمود . افکار استرس زا بر سه دسته اند :

1- افکاری که شروعش با خود ماست و پایانش دست ما نیست.

2- افکاری که شروعش با ما نیست ولی پایانش دست خودمان است

3- افکاری که شروعش با ما نیست و پایانش هم دست ما نیست .بدین جهت ذهنی که مداوم در حال افکار حل نشدنی است خسته و بیمار میشود  در عین حال افکاری که شروع و پایانش تحت کنترل خودمان است استرس زا نیستند ، بهمین جهت افرادیکه قبل از شروع کاری، پایان آنرا ارزیابی و پیش بینی میکنند موفق و آرام هستند .

استراحت ذهن : ذهن در دو صورت استراحت میکند : وقتی متمرکز است و وقتی از موضوعی خلاص و رها شده و تکلیف خود را میداند . از طرفی باید دانست که نباید ذهن را به حال خود رها کنیم زیرا به سرعت به انحراف کشیده میشود اگر ذهن در گذشته باقی بماند حالت افسرده گی و اگر به جائی برود که هنوز نیامده (آینده) موجب اظطراب می گردد . و تنها وقتی از افکار عبور میکند آرامش و نشاط پیدا میکند . هنگامیکه کاری به درستی انجام میگیرد احساس رضایت پدید میاید و حس رضایت فراتر از نشاط و آرامش است .

یکی از راههای آرامش خاطر ،  نیاز به ارتباطات است : ارتباط با خود . ارتباط با دیگران ، ارتباط با طبیعت ,ارتباط با ماوراطبیعت. در ارتباط با خود که اساس همه ارتباطات است معمولا ضایعاتی بوجود میاید که شامل فکر بد و احساس بد است که باید آنها را به موقع حذف کنیم در غیر اینصورت موجب حس نفرت ، انتقام جوئی، دلهره، دلشوره ، افسردگی و …می شود. اگر این احساسات و افکار را به موقع حذف نکنیم آستانه تحریک افزایش یافته و موجب ناراحتی و .. میگردد . راه حل بیان صحیح احساسات ، بخشیدن افراد و دعا کردن است ، مثلا در مورد بیان احساسات، به فرد مقابل در ابتدا بگوئیم :  من نمی خواهم تو را اذیت کنم یا نارحتت کنم، نمی خواهم بهت صدمه بزنم، فقط می خواهم احساسم را بهت بگویم ….. یا در مورد بخشش، مثال فردی که از یک حیوان درنده فرار کرده و کینه ای از آن حیوان ندارد زیرا با خود میگوید طبیعت آن اینچنین است و من آن  را با خصوصیاتی که دارد می شناسم و هیچ کینه ای از حیوان ندارم. در ارتباط با دیگران ، افراد به سه گروه هستند :

1- پرخاشگر ها : آنهائی که می گویند همیشه حق با من است.

2-منفعل ها :  افرادیکه میگویند حق همیشه با دیگران است.

3- قاطع و با جرات : افرادیکه در شرایطی برای خود و در شرایطی برای دیگران حق قایل هستند.

رابطه با طبیعت : حضور انسان در طبیعت مفید است و موجب نابودی ترس ، ایجاد تعادل و موجب حس ایمنی میشود . درمبحث ارتباط با نیروی ماوراطبیعت بهتر است نیازهای اصلی انسان را بررسی کنیم ، نیازهای اصلی انسان شامل : 1- نیازهای مادی (که ارزش اقتصادی را بوجود میاورد) 2-نیاز به دانستن (که به انسان هویت داده و ارزش علمی را پدیدار میکند) 3-نیاز به قدرت (که به ما اراده میدهد و ارزش سیاسی را بوجود میاورد 4-نیاز به زیبائی (که ارزش هنری را موجب میشود) 5- نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن (که ارزشی اجتماعی است و حتما باید دیگری هم حضور داشته باشد) 6- نیاز به پرستش و تحسین کردن کسی که کامل است (که ارزش مذهبی را بوجود میاورد). هر کدام از این نیازها ممکن است به سبک زندگی تبدیل شود (سبک زنده گی اقتصادی ، علمی، سیاسی، هنری، اجتماعی و مذهبی) دانشمندان علم روان پزشکی افرادیکه با این سبکها زنده گی کرده اند را مورد بررسی قرار داده اند و مشاهده نموده اند انسانهائی موفق و سالم هستند که در این نیازها حالت یکپارچگی دارند .یعنی ابعاد وجودی آن افراد برضد هم عمل نمیکند (بعنوان مثال کاری نمیکنند که بعدا پشیمان شوند) دانشمندان همچنین دریافتند که تمام نیازها با نیاز مذهبی تفاوت دارند : تفاوت در اینجا بود که هر گاه فرد به یکی از آن نیازها بیشتر متمایل شود ، به سوی آن بشدت منحرف شده (مثلا وقتی به قدرت تمایل زیادی پیدا میکند ، قدرت طلب و قدرت پرست می شود) ولی آنان که ارزش مذهبی را برای زندگی خود مبنا قرار میدهند بشکل متعادلی به تمام نیازهای خود به اندازه مناسب اهمیت میدهند (البته عده ای از افراد که به ظاهر ادعا مذهب میکنند واقعی نیستند و در لباس مذهب به همان نیازها رو میاورند که وجودشان موجب بدبینی مردم است)  به همین جهت افراد مذهبی به دو دسته اند :
1- آنان که جهت گیری بیرونی میکنند (از مذهب بعنوان ابزار استفاده میکنند)،
2-آنان که جهت گیری درونی دارند : یعنی در خدمت مذهب هستند تا عبد خدا باشند. متاسفانه افراد مذهبی با جهت گیری بیرونی به تعداد خیلی زیاد هستند و افراد مذهبی با جهت گیری درونی در اقلیت. اگر مذهب درونی باشد پدیده فراروی را بوجود میاورد (تمایل به کمک به دیگران و پیشرفت پله به پله ) فراروی در سه چیز مورد علاقه انسانهاست :

1- فراروی از منیت : حس کمک به دیگران و اینکه برای دیگران کار خوب انجام دادن که موجب تقویت بخشندگی و مهربانی می شود (مثلا غذا دادن به یک حیوان گرسنه، که حس خوبی به شما میدهد) در تحقیقاتی که بروی 300 نفر از افرادیکه به دلایلی مرده  و دوباره به این دنیا بازگشته اند بعمل آمده مشاهده شده که آنها مداوم مایل به کمک به دیگران هستند و از منیت خود فاصله میگیرند .

2- فراروی از مادیت : دوری از مادیات زیرا اعتقاد دارند که ماده فنا پذیر است و اگر کاری را با مادیات مقایسه کنند حس بدی به آنها دست می دهد.

3-فراروی از موقعیت : مثلا بعنوان وزیر یا پزشک، هیچ گاه مغرور نشده و گرفتار اسم و مقام خویش نمی شود. بنابراین گرایش و اعتقادات مذهبی انسان را از منیت ، مادیت و موقعیت جدا و دور میکند .

فرزین جباری در ادامه از دانسته های خود برای کسب آرامش این چنین می گوید: ضمن رعایت مسایل بالا ، حالات فرد هنگامی که فشار خون و غلظت خون طبیعی نباشد و یا مقدار برخی سموم در بدن بالا رود آرامش را بر هم میزند راهی که خود من آنرا تجربه کرده ام انجام حجامت منظم است (البته انجام فصد خون و اهدا خون نیز بسیار مفید است) که بر نرمال شدن غلظت خون و مواد خون موثر است.

خلاصه : آرامش رکن اساسی در انسان است تا به پیشرفت برسد افراد باید بدانند سبک زنده گی خود را به سمت عادات صحیح و تائید شده سوق دهند به تغذیه و خواب و بهداشت و .. اهمیت دهند و از طرفی ذهن خود را با تکرار کلمات مثبت تقویت کنند ، ناکاملیهای ذهن خود را شناسائی کرده و برای آنها تصمیم بگیرند از کارها و افکاری که ایجاد میشود عبور کنند ، عاقبت هر عملی را بسنجند اگر نمیتواند ، با افراد لایق مشورت کنند تا به رضایت برسند که در پی آن نشاط و آرامش حاصل میشود ، آدمی نیاز به ارتباط دارد در بحث ارتباط با خود ، افکار بد و حس بد را شناسائی کرده و آنها را حذف نمایند با دیگران درست رفتار کنند و احساساتشان را بیان کنند و به نیروی ماوراطبیعت معتقد باشند، به دیگران کمک کنند و به خاطر مادیات و مقام و منصب زنده گی نکنند . دوستان عزیز برای آنکه از مباحث بالا بهترین نتیجه را بگیرید بهتر است مطالب ذکر شده را روزانه بخوانند تا بتوانند ذهن خود را بدرستی مدیریت کنند تا بتوانند عوامل تنش زا و استرس آور را بدرستی کنترل کنند همچنین تمرین های ذهنی و فیزیکی نیز موجود است که به سه مورد از آنها اشاره می کنم :

1- ریلکس 50 شماره ای: در این سیستم ، ابتدا باید  زمانی که سکوت نسبی هست ،را انتخاب کرده و  بنشینیم ، عضلاتمان را رها کرده و آرام نفس کشیده و چشمانمان را ببندیم و با هر نفس در بخش بازدم آن ، شماره 50 را به ترتیب تا 1 در ذهنمان بشماریم . این کار را میتوان دو بار در روز خصوصا هنگامیکه اطرافیان خواب هستند یا منزل نیستند انجام داد ، این تمرین به شما حس خوبی میدهد و موجب تمرکز و ایجاد قدرت مدیریت ذهن میشود سعی کنید در طول انجام این تمرین ، هر فکری که به ذهنتان آمد را بپذیرید ولی مثل یک رودخانه آنرا رد کنید و با خود بگوئید که به این مسئله بعدا می پردازم و الان وقت تمرکز و ریلکسیشن است .
2- نشسته و چشمان خود راببندید ، هر گونه انقباض را در دستها ، بازوان ، شانه ها ، صورت ، گردن ، عضلات تنه ، پنجه پا ، ساق و رانها شناسائی کرده و آنها را رها کنید ، آرام نفس بکشید و به تفاوت احساس انقباض و رهائی عضلات بیاندیشید و آرام از این حالت خارج شوید ، این تمرین را میتوانید 2 بار در روز انجام دهید .
3- افکار ناتمام ، احساسات ناتمام ، و اعمال ناتمام خود را شناسائی و آنها را یادداشت کنید و برای انها تصمیم بگیرید (چه اشتباه چه درست) ، بی شک رعایت نکات ذکر شده موجب آرامش شما خواهد شد .

هنر درمانی یا آرت تراپی راهی برای کسب آرامش

“هنر درمانی” از مباحثی بوده که اخیراً در بین جامعه و روانشناسان مطرح‌شده است و به نظر می‌رسد می‌توان با “هنر درمانی” در رسیدن جامعه به آرامش اقدامات مؤثری انجام داد.

 امروزه اکثر افراد جامعه با ناگفته‌های هیجانی توان ابراز عواطف خود را ازدست‌داده‌اند،که این امر مخالف سلامت روانی فرد است، درحالی‌که هر انسانی در شرایط عادی باید قدرت ابراز هیجانات روانی خود را داشته باشد  تا بتواند در انجام امور محوله به‌خوبی ایفای نقش نماید.با پیشرفت علم روانشناسی، هنرو هنر درمانی یکی از ابزارهای تقویت و تخلیه هیجانات روانی و درواقع عاملی برای پیشگیری از بیماری‌های روانی شناخته‌شده است.

در این گزارش جایگاه و اهمیت هنر درمانی جهت پیشگیری از بیماری‌های روانی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 با توجه به اینکه گستره هنر در همه پدیده‌های خلقت وجود دارد و اساس آفرینش انسان نیز با هنر عجین شده درواقع از سوی روانشناسان حوزه رفتاردرمانی، هنر عاملی برای شکوفایی ابتکارات، خلاقیت و نوآوری استعدادهای هر فرد شناخته‌شده است.به‌طوری‌که با ایجاد احساساتی چون نشاط شادابی، حس ماندگاری و عزت‌نفس به شناخت جایگاه افراد در جامعه کمک شایانی خواهد نمود.

فرهنگ‌سازی هنر درمانی در بین خانواده‌ها

روانشناسان این حوزه معتقدند با مراجعه به سایت‌ها، به وجود پایان‌نامه‌ها و مقاله‌های معتبر علمی در زمینه هنر درمانی پی خواهید برد،اما باید به روند تخصصی هنر درمانی در کلینیک‌ها توجه نمود، در حقیقت هنر ازنظر افراد جزء مراحل درمانی محسوب نشده و امری بیهوده تلقی می‌شود، این درحالی است که اکثر مراجعین به دارودرمانی و ورزش بیشتر به هنر درمانی متمایل هستند که امر توجه ویژه به هنر با فرهنگ‌سازی در بین خانواده‌ها قابل‌حل خواهد بود و با توجه به وجود اختلالات روانی در سطح جامعه می‌توان با پیشگیری سلامت روان افراد جامعه را رقم زد.

هنر غذای روح و روان

محمد رسولی روانشناس قمی رفتار درمان در این زمینه معتقد است :برای رسیدن به جامعه‌ای آرمانی، ایده آل و افرادی با روان سالم می‌توان با استفاده از ابزارهای مختلف هنری که به‌نوعی غذای روح و روان تلقی می‌شود به خودشکوفایی و بالا رفتن عزت‌نفس افراد جامعه کمک نمود.

وی بابیان اینکه استفاده از هنر درمانی تا چه اندازه‌ای در آرامش روانی افراد مؤثر واقع خواهد شد، گفت:قطعاً افراد با انجام فعالیت‌های خلاقانه یا خلق هر آثار کوچکی از آرامش و نشاط بیشتری برخوردار خواهند شد، چراکه با تخلیه هیجانات روانی خود در غالب هنربه کسب لذت آفرینش هنری دست خواهند یافت.

 کنترل هیجانات روانی از طریق شارژ کننده‌های روحی 

کارشناس حوزه رفتار درمان اظهار داشت :افراد مراجعه‌کننده از هیچ‌یک از شارژ کننده‌های روحی استفاده نمی‌کنند، این در حالی است که در جامعه کنونی باوجود دغدغه‌های فراوان با انجام فعالیت‌های سرد که فرد مجبور به اجرای آن‌هاست، استفاده از این شارژ کننده‌ها برای تخلیه‌ی هیجانات روانی آنان لازم و ضروری است. درواقع فعالیت‌های افراد به دو نوع سرد و گرم تقسیم‌شده که افراد با انجام فعالیت‌های گرم و خواستنی (هنری)که جزء شارژکننده‌های روحی تلقی می‌شوند توان اجرای فعالیت‌های سرد و اجباری روزمره را پیدا خواهند کرد.

  رسولی تصریح کرد: در رابطه با کودکانی که توانایی تکلم و بیان مناسبی ندارند نیز می‌توان از طریق هنرهایی چون نقاشی به تخلیه هیجانات روانی آن‌ها کمک نمود، درواقع هنر درمانی در مقطع سنی کودکان زیر 7 سال موجب افزایش و بهبود هر چه‌بهتر روابط اجتماعی آن‌ها خواهد شد.درنهایت کاهش هیجاناتی از قبیل استرس و خشم پرخاشگری و کنترل احساسات آن‌ها را نیز در پی خواهد داشت.

با در نظر گرفتن اهمیت و جایگاه هنر درمانی در جامعه، استان قم نیز به فعالیت‌های هنری مختلفی به‌ویژه هنر خوشنویسی پرداخته تا جایی که توانسته جایگاه والایی را در این زمینه کسب نموده و هنرمندان بزرگی را پرورش دهد.

 در این رابطه رئیس انجمن خوشنویسان قم گفت: استان قم در زمینه برند خوشنویسی اسلامی، جایگاه والایی دارد،  درواقع انجمن خوشنویسان قم یکی از برترین انجمن‌های تخصصی هنری در این شهر است و این انجمن در بین انجمن‌های خوشنویسی کشور یکی از بهترین انجمن‌هاست.

نعمان پوربا اشاره به فراگیر بودن تولیدات هنری استان قم خاطرنشان کرد: تولیدات هنری استان قم فراگیر است، هنرمندان استان قم به‌واسطه اینکه در پایگاه اصلی تشیع فعالیت دارند، عموماً انسان‌های مؤمن و دین‌دار هستند که فعالیت‌های اسلامی صحیح دارند

بااین‌وجود لازم به ذکر است با تلاش در جهت بهبود کیفیت زندگی و سلامت روان افراد و اقشار آسیب‌پذیر جامعه به‌ویژه کودکان و سالمندان، می‌توان ضمن برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مناسب خانواده‌ها جهت آگاهی آن‌ها در زمینه هنر درمانی از بروز بسیاری از مشکلات ناشی از عدم کنترل و تخلیه هیجانات روانی پیشگیری نمود.

تاثیر موسیقی در آرامش روانی

احساس افسردگی و ناراحتی می کنید؟ دچار استرس زیاد شده اید؟ عصبانی هستید و یا اینکه ناامید شده اید؟ شما در هر حالی که هستید برای بهبود وضعیت روحی تان نیاز به آرامش بیشتری دارید و یکی از بهترین شیوه ها برای دستیابی به آن، شنیدن یک موسیقی آرام بخش است. موزیک مورد نظر را در دستگاه پخش بگذارید، آن را روشن کنید، چشمان تان را ببندید و در صداها غرق شوید. خواهید دید که چقدر زود احساس آرامش و راحتی می کنید و فشارخون تان پایین می آید.

موسیقی در کنار تمام کاربردهایی که دارد، اثر شفابخشی هم دارد. احساس کردن و شنیدن لرزش ها و نوسانات صدا در یک موزیک آرام بخش به شما کمک می کند تا قلب تان با ریتم منظم تری کار کند و به همین ترتیب بدن تحت تاثیر آن قرار گیرد و سایر ارگان ها نیز تحریک شوند تا منظم تر و بهتر فعالیت کنند مثلاً امواج مغز از حالت پر تلاطم به حالت آرام می رسند، استرس هایتان به حداقل می رسد و سیستم دفاعی بدن تان تقویت می شود.
موسیقی باعث می شود تا تمام دستگاه ها و سیستم های بدن به شکل هماهنگ تر فعالیت کنند. در مورد انتخاب موسیقی نظر خودتان اهمیت دارد اما این نکته را به خاطر داشته باشید که موسیقی های به کار گرفته شده برای درمان همگی ریتم و پالس خاصی دارند. موسیقی های آرام و ملایم، ضربان قلب را آرام می کنند و علاوه بر آن امواج مغز و تنفس را نیز کندتر می کنند. اینکه موزیک چگونه می تواند روی ذهن این اندازه اثر بگذارد، موضوعی است که ذهن بسیاری از محققان و پژوهشگران را مشغول کرده است،‌‌ آنها بعد از مدت ها تحقیق و بررسی در این زمینه به این نتیجه رسیده اند که موسیقی اثر مثبت روی ذهن دارد و در این میان موسیقی کلاسیک هندی بیشترین تاثیر را دارد. موسیقی می تواند ذهن را آرام کند و روند بهبود را در بیماران تسریع بخشد. موسیقی با نگرانی ها و تشویش ها مبارزه می کند و ذهن را آرام و راحت می کند.

مقابله با افسردگی

افسردگی باعث کاهش فعالیت مغز و حتی مختل کردن توانایی های ذهنی می شود. کمبود انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین، باعث سرکوب شدن بخشی از ذهن می شود، موسیقی آرام بخش باعث افزایش سطح سروتونین می شود.

رهایی از نگرانی و تشویش ها

نگرانی و تشویش (احساس ترس و عدم اطمینان و ایمنی) ابرهای تیره ای روی ذهن ما به وجود می آورند. این احساسات معمولاً مربوط به اتفاقات و وقایعی است که ممکن است در آینده رخ دهند، در نتیجه همان چیزی می شود که از آن نگران بودید و فرار می کردید. افزایش میزان نگرانی ها و ترس ها باعث بی خوابی می شود و حتی در مواقعی هم به اختلال نگرانی منجر می شود اما موسیقی می تواند شما را از این وضعیت نجات دهد.

افزایش اعتماد به نفس

مهمترین علت شکست ها و ناکامی ها، نبود اعتماد به نفس کافی و بی میلی به یادگیری و بیشتر یاد گرفتن است. دانش آموزانی که در امتحانات خود نمرات خوب نمی گیرند، هوش و توانایی های ذهنی پایین تری ندارند بلکه بی علاقگی به آن مسئله و کمبود انگیزه کافی باعث کاهش عملکرد آنها می شود. دروس موسیقی در حین تحصیل به دانش آموزان کمک می کند تا از نظر ذهنی انگیزه و اعتماد به نفس کافی به دست آورند. برای آنکه میزان باور کودکان مان را نسبت به خودشان بالا ببریم و همچنین اعتماد به نفس شان را بالا ببریم، بهتر است از موسیقی استفاده کنیم.

نوع موسیقی انتخابی اهمیت زیادی دارد. موسیقی برای ایجاد آرامش قدرت جادویی دارد ولی در عین حال اگر به درستی به کار گرفته نشود، می تواند نتیجه عکس داشته باشد. موسیقی می تواند در افزایش یادگیری و بالا بردن سطح هوشی نیز موثر باشد.

گوش دادن به موسیقی و ساز زدن باعث بهبود یادگیری و افزایش توانایی های ریاضی می شود و میزان تمرکز و توجه فرد را نیز افزایش می دهد. محققان و دانشمندان در مورد اینکه باید چه نوع از موسیقی به کار گرفته شود تا به این نتیجه برسیم، مطمئن نیستند اما در یک چیز کاملاً مطمئن هستند اینکه موسیقی باید به شما احساس راحتی و خوشی بیشتر بدهد و انرژی شما را برای انجام کارهای دیگر بالا ببرد و علاوه بر آن باعث:

کاهش احساس خستگی
افزایش انگیزه های روانی
آرامش روانی
بهبود هماهنگی های حرکتی در بدن
کاهش گرفتگی های عضلانی
افزایش میزان باروری
کاهش استرس و تشویش ها
کاهش فشارخون
بهبود وضعیت خواب
شود. بنابراین بار دیگر که احساس نگرانی، اضطراب و افسردگی کردید، بهتر است به سراغ یکی از بهترین موزیک هایی که تا به حال شنیده اید بروید و به آن گوش بدهید تا هر چه سریع تر حس و حال بهتری پیدا کنید.

چگونه موسیقی روی حس و حال ما اثر می گذارد؟

اغلب مردم به موسیقی به دیده یک سرگرمی و یا وسیله تفریح نگاه می کنند، برخی دیگر فقط وقتی که دچار احساسات تند و شدید می شوند به سراغ آن می روند و عده ای نیز موسیقی را شغل و حرفه خود می دانند. موسیقی تاثیر مستقیمی روی حس و حال ما دارد. در اغلب فروشگاه ها کتاب فروشی ها، رستوران ها و… از موسیقی استفاه می شود تا حس و حال مشتری ها بهبود یابد و حتی بخواهند مدت زمان بیشتری را در آنجا بگذرانند. موسیقی فضا را روشن تر می کند، لبخند به لبان شما می آورد، شما را به گریه می اندازد، شما را عاشق می کند و تاثیر مستقیم روی حال و هوای شما دارد. آزمایشات مختلف به عمل آمده در موقعیت های متفاوت نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی حتی قبل از عمل جراحی، باعث کاهش استرس و نگرانی بیماران می شود.

یکی از ارزان ترین و ساده ترین روش ها برای مقابله با بی خوابی، گوش دادن به موسیقی است. اگر بتوانید شب ها 45 دقیقه موسیقی آرام بخش گوش بدهید، مطمئن باشید که شب هنگام راحت تر به خواب می روید، چرا که موسیقی روح شما را درمان می کند.

منبع :

http://qudsonline.ir/

خبرگزاری تسنیم

آرامش/ شماره هفتم/ نیمه دوم اردیبهشت ماه 92/ مترجم: هلیا روغنی/ صفحه 74

[تعداد: 0   میانگین:  0/5]
به اشتراک بگذارید