کدو تنبل

کدو تنبل ضد سرطان، ضد التهاب و ضد چربی

کدو انواع مختلفی دارد مانند کدو حلوایی، کدوی تنبل یا کدوی زرد، کدوی خورشتی یا کدوی سبز که در اکثر موارد، خواص کدوها مشابه یکدیگر بوده ولی در برخی از فواید درمانی دارای تفاوتهایی با یکدیگر میباشند. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص کدو تنبل آشنا کنیم.

خواص کدو تنبل

مهمترین خواص درمانی و فواید دارویی کدو تنبل شامل خاصیت ضد کرم، ضد سرطان به ویژه سرطان پروستات، ضد چربی، ضد سنگ ادراری، مدر و مانع تشکیل برخی کریستالها در کلیه های سنگ ساز و داری خاصیت ضد التهابی است.

خواص کدو تنبل (طبیعت و کاربردهای درمانی)

  • بر اساس دیدگاه طب سنتی طبع همه انواع خانواده کدو و از جمله طبع کدو تنبل سرد و تر است. برخی از مهمترین موارد مصرف کدو تنبل در درمان بیماریها شامل موارد زیر میگردد:
  • کمک به کاهش التهاب و درد مفاصل در بیماری های روماتیسمی
  • کاهش کلسترول و چربی خون مفید است و از این رو خوردن آن به بیماران قلبی عروقی توصیه میگردد.
  • کمک به پیشگیری و دفع کرمهای روده خصوصا کرم آسکاریس و کرم کدو
  • مصرف کدو تنبل برای رفع عطش و بیخوابی مناسب است.
  • یکی از اصلی ترین و شناخته شده ترین خواص کدو تنبل پیشگیری وکمک به درمان بزرگی خوش خیم پروستات است. مصرف کدو تنبل در پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات بسیار موثر است.
  • تخفیف علایم تحریک و اختلالات مثانه به ویژه مشکلاتی از قبیل شب ادراری
  • مصرف این گیاه پخته در کاهش بیماری های التهابی روده بسیار مفید و موثر است.
  •  کاهش ریسک بزرگ شدن پروستات در سنین 30 تا 40 سالگی است.
  • دانه های کدو تنبل سرشار از آنتی اکسیدان ضد التهاب بوده و از ایندومتاسین (نوعی داروی غیر استروئیدی) که جهت کاهش التهاب ورم مفاصل استفاده می شود، موثر است.
  • این گیاه غنی از پتاسیم است و بنابراین مصرف آن برای تعدیل فشار خون مفید است.
  • از خواص کدو تنبل برطرف کننده سردرد، بی خوابی و خستگی اعصاب است.
  • از این گیاه در تهیه سوپ یا خورش به صورت پوره استفاده میشود که برای درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است.

 گیاه شناسی

کدو تنبل گیاهی یک ساله و خزنده است. برگهای این گیاه به شکل قلب، پهن و پوشیده از کرکهای ریز میباشد. رشه این گیاه باریک، بلند، کمی شیرین و خوردن جوشانده آن مستی اور است. میوه این گیاه بزرگ و نارنجی رنگ بوده و شکلی گرد دارد. در کشورهای مختلف از این میوه به صورت تزیینی در جشن های مختلف به خصوص جشن هالووین استفاده میکنند. بخشهای مورد استفاده این گیاه تخم، میوه، برگ، گل و ریشه آن است که علاوه بر ارزش غذایی از خواص درمانی نیز برخوردار است.

ارزش غذایی

این گیاه و تخم آن سرشار از مواد معدنی نظیر منگنز، منیزیم، فسفر و تریپتوفان و همچنین منبع بسیار خوبی برای آهن، مس، ویتامین کا، ث، ب6، است. عنصر روی و سلنیوم نیز به مقدار زیاد در تخم کدو تنبل یافت می شود و خود کدو نیز حاوی این مواد بوده کلسیم، فسفر و پتاسیم در آن به مقدار فراوان یافت می شود.

جدول ارزش غذایی و خواص میوه کدو تنبل

 مواد و محتویات مقدار در 100 گرم گوشت میوه
انرژی 26 کیلو کالری
 چربی 0/1 گرم
 پروتئین 1 گرم
 کربوهیدرات 6/49 گرم
 قند 1/36 گرم
 فیبر 0/5 گرم
 سدیم 1 میلی گرم
 پتاسیم 340 میلی گرم
 کلسیم 21 میلی گرم
 فسفر 44 میلی گرم
 اهن 0/8 میلی گرم
 مس 0/127 میلی گرم
 منیزیم 12 میلی گرم
 منگنز 0/125 میلی گرم
 کاروتن 3615 میکروگرم
 ویتامین ب6 0/06 میلی گرم
 ویتامین ث 21 میلی گرم
ویتامین آ 7384 واحد
ویتامین ای 1/05 گرم

 

مضرات کدو تنبل (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. مصرف این گیاه برای کسانی که دارای مزاج سرد هستند چندان مناسب نیست به ویژه چنانچه در مناطق سردسیری زندگی میکنند، این افراد بهتر است کدوتنبل را همراه با مصلح آن مصرف کنند.
  2. زیاده روی در مصرف این گیاه  باعث کاهش حجم مایع حاوی اسپرم در مردان میگردد.
  3. در خوردن کدو نباید زیادهروی شود چون اشتها را کم و معده را ضعیف میکند.
  4. در مصرف مقادیر زیاد تخم کدو تنبل، بایستی مراقب اختلالات الکترولیتی ایجاد شده در بدن بود.

منبع : خبرپو