تخم بلدرچین

خواص تخم بلدرچین از سنین نوزادی تا کهنسالی

تخم بلدرچین یک بمب ویتامینی و تغذیه‌ای است! اگر در بین مواد غذایی به دنبال ماده‌ای باارزش و سالم هستید، توصیه می‌کنیم تخم بلدرچین مصرف کنید. خواص و فواید استفاده و مصرف آن در ادامه مطلب توضیح داده شده است.

تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ، ۵ برابر فسفر، ۷ برابر آهن، ۶ برابر ویتامین B۱۲ و ۱۵ برابر ویتامین B۲ دارد (هرچند اندازه یک تخم مرغ حدود ۵ برابر تخم بلدرچین است).

تخم بلدرچین منبع غنی اسید چرب امگا ۳ است که برای تقویت هوش و حافظه بسیار مفید است. کلسترول در تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ بسیار کمتر است.گفته شده که چون بلدرچین در برابر بیماری‌های مختلف بسیار مقاوم‌تر از مرغ است، پرورش آن بدون استفاده از دارو و آنتی بیوتیک انجام می‌شود، بنابراین گوشت و تخم بلدرچین محصولی کاملاً ارگانیک و سالم است که ذخیره داروئی مضری برای مصرف کننده در بافت خود ندارند.

۹ خاصیت تخم بلدرچین

۱- باعث ایجاد متابولیسم بهینه در سلولهای بدن می‌شود و بهترین نوع پروتئین و چربی را دارد.

۲- برای با هوش شدن جنین در دوران بارداری بسیار مؤثر است.

۳- موجب بهبود اشتها در اطفال کم اشتها شده ومناسب برای سنین رشد کودکان ونوجوانان است.

۴- به تنظیم سیکل خواب کمک میکند.

۵- سبب افزایش مقاومت کلی بدن میشود.

۶-در تنظیم سیستم عصبی، قلبی و گوارشی و درمان بیماری تشنج مؤثر است.

۷- برای افراد مسن بسیار مفید است و سبب استحکام عضلات و استخوان‌ها میشود.

۸-  سبب بهبود میل و توان جنسی میشود.

۹- حساسیت ایجاد نمیکند.

جنبه‌های دارویی و درمانی تخم بلدرچین

۱- برای درمان بیماری‌های کبدی، کلیوی، کم خونی، آسم، سل، ناتوانی جنسی، استرس و بازسازی بدن پس از جراحی یا زایمان توصیه میشود.

۲-مصرف آن در مادران شیرده باعث منظم شدن سیستم عصبی، قلبی و گوارشی بدن و افزایش شیر میشود.

۳-مصرف آن به دلیل حجم کم و میزان بالای پروتئین آن برای ورزشکاران بخصوص بدنسازان عزیز توصیه میشود.

۴- تخم بلدرچین به دلیل کامل بودن و نداشتن هیچ تأثیر سوئی بر شیر خواران به عنوان بهترین مکمل دوران شیردهی توصیه میشود.

۵- ماسک سفیده تخم بلدرچین همراه عسل (برای پوستهای چرب و زرده با عسل برای پوستهای خشک) باعث طراوت و شادابی و رفع چین و چروک و لکههای پوست می شود.

فواید تخم بلدرچین برای افراد میانسال و بالای ۴۰ سال

جذب ویتامین های بدن با افزایش سن بسیار کم می شود از این رو مصرف تخم بلدرچین به افراد بالای ۴۰ سال، برای بالا بردن مواد معدنی و ویتامین های بدن و جلوگیری از کارافتادگی زودرس و پیشگیری از سرطان توصیه می شود.

تخم بلدرچین در افراد پیر و مسن سبب تجدید قوای از دست رفته خواهد شد. در چین و ژاپن، بچه‌ها هر روز قبل از رفتن به مدرسه یک تخم بلدرچین می‌خورند.

خانمهای باردار در دوران بارداری تخم بلدرچین بخورند زیرا تخم بلدرچین:

افزایش دهنده قدنوزاد
تقویت کننده چشم
و سبب افزایش مقاومت کلی بدن می شود.

اما
این تخم بلدرچین ها دارای مقداری اسیدهای چرب اشباع هستند که بهتر است در مقدار متعادلی مصرف شوند. در واقع هر گونه تغییر عمده ای در رژیم غذایی باید تحت نظر متخصص تغذیه باشد. اما مصرف متعادل آن برای سلامتی بسیار مطلوب است. خانم های باردار که چاق هستند و یا اضافه وزن دارند، خانم های باردار دیابتی و یا باردارنی که چربی خون بالا دارند قبل از مصرف حتما با پزشک تغذیه خود مشورت کنید.

تخم بلدرچین برای نوزادان و کودکان

از چه سنی می توانیم به فرزندمان زرده تخم مرغ بدهیم آیا تخم بلدرچین برای کودک انتخاب خوبی به شمار می رود؟ فواید و مزایا و ارزش تغذیه ای تخم بلدرچین به چه صورت است چرا متخصصین اطفال استفاده از تخم بلدرچین را به مادران توصیه می کنند؟

زمان مجاز مصرف برای زرده پس از هشت ماهگی و سفیده پس از یکسالگی هفته ای 2 الی 3 عدد

میتوانید در کره یا روغن گیاهی سرخ کنید.
فرنی تخم بلدرچین: آرد برنج با آب مخلوط کنید و زرده تخم بلدرچین راهم اضافه کنید خوب که پخت و قوام آمد در آخر شکر بزنید.
آب پز کنید و به کودک بدید.
شکل آبپز داخل سرلاک مخلوط کنید.
اگر تا کنون زرده تخم مرغ نداده‌اید با رعایت احتیاط می‌توانید زرده‌ی تخم بلدرچین (حتما نوع پرورشی) را به اندازه‌ی یک نخود آغاز کنید و تا سه روز غذای تازه‌ای ندهید تا اگر مشکلی دیده نشد روزانه یک نخود یک نخود به آن بیفزایید تا به یک زرده‌ی کامل برسد. حتما سفیده را کاملا از زرده‌ی پخته جدا کنید.

تخم بلدرچین :
به دلیل کامل بودن و نداشتن هیچ تاثیر سوئی بر شیر خواران به عنوان بهترین مکمل دوران شیردهی توصیه می­ شود.
باعث افزایش رشد و ضریب هوشی کودکان می شود.
موجب بهبود اشتها در اطفال کم اشتها شده و مناسب برای سنین رشد کودکان ونوجوانان می­ باشد.
موجب افزایش وزن شیرخواران می شود.
به تخم مرغ ، 5 برابر فسفر، 7برابر آهن، 6برابر ویتامینB12 و 15 برابر ویتامینB2 دارد (هرچند اندازه ی یک تخم مرغ حدود 5 برابر تخم بلدرچین است).
به دلیل فسفر، آهن، ویتامین B1 و B2 منبع خوبی از ویتامین ها و املاح معدنی به شمار می رود و بمب ویتامین نام گرفته است.
منبع غنی اسید چرب امگا3 است که برای تقویت هوش و حافظه بسیار مفید می­ باشد.
100 گرم تخم بلدرچین 158 کیلوکالری انرژی تولید می‌کند.
کلسترول در تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ بسیار کمتر است.
ازآنجایی که بلدرچین در برابر بیماری های مختلف بسیار مقاومتر از مرغ است، پرورش بلدرچین بدون استفاده از هیچ گونه دارو و آنتی بیوتیکی انجام می شود، بنابراین گوشت و تخم بلدرچین محصولاتی کاملا ارگانیک و سالم هستند که هیچ گونه ذخیره ی داروئی مضر برای مصرف کننده در بافت خود ندارند.

منابع :

http://namnak.com
http://www.beytoote.com
http://www.fardanews.com